Inici Destacats Més de 300 alumnes de municipis de l’Anoia adquireixen cultura emprenedora

Més de 300 alumnes de municipis de l’Anoia adquireixen cultura emprenedora

COMPARTIR

El Consell Comarcal de l’Anoia participa, un any més, en el programa Cultura Emprenedora a l’Escola, que lideren el departament d’Educació i l’àmbit d’Estratègies per l’Ocupació de l’ens, amb la col·laboració dels respectius ajuntaments i que promou la Diputació de Barcelona. L’objectiu és fomentar la cultura emprenedora i les competències bàsiques en el cicle superior d’educació primària i, en concret, a l’alumnat de 5è.

Al programa hi participen 8 escoles de l’Anoia i 329 infants: l’Escola Alta Segarra de Calaf, l’Escola Les Passeres de Castellolí, l’Escola Castell d’Òdena, l’Escola Joan Maragall de Vilanova del Camí, l’Escola Les Flandes de Piera, l’Escola Maria Borés de La Pobla de Claramunt i, aquest curs escolar 2021-2022, s’hi han sumat l’Escola Font del Roure i l’Escola Vinyes Verdes de Masquefa.

El vicepresident primer del Consell Comarcal, Jordi Cuadras, afirma que “és molt important ensenyar als nens i nenes, des de la seva etapa escolar, que poden traçar el seu propi camí professional i com poden emprendre el seu propi projecte i desenvolupar i fer realitat les seves il·lusions. El programa és una capacitació que els serà altament útil a la seva vida perquè que encarna valors com el treball en equip, la capacitat d’inventar, saber-se explicar i la responsabilitat d’impulsar un projecte propi”.

Els alumnes, amb el suport de la comunitat educativa, les institucions i altres agents socials de les respectives localitats, creen i gestionen una cooperativa escolar durant el curs. Cadascuna d’elles compta amb una estructura organitzativa, NIF fictici, nom i logotip i, a la finalització, venen els seus productes en un mercat del seu municipi, prèvia tramitació dels permisos correpsonents. El projecte es desenvolupa a la demarcació de Barcelona des de l’any 2011.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*