Inici Destacats La mel dels anoiencs Mas Buret, premiada al concurs de mels catalanes

La mel dels anoiencs Mas Buret, premiada al concurs de mels catalanes

COMPARTIR

El passat 20 de maig, al mercat de Santa Caterina de Barcelona, va tenir lloc el III Concurs de les Millors Mels Catalanes, dins del marc de la celebració delDia Internacional de lAbella, juntament amb altres activitats i xerrades per difondre el valor de la mel en la biodiversitat del planeta i la gastronomia. El lema de l’edició d’enguany ha estat “La mel és vida”.

Dins del III Concurs de les Millors Mels Catalanes, es van premiar diferents varietats de mels romaní, mil flors, muntanya i monofloral, entre les 48 mostres de mels. La Mel de Muntanya Mas Buret -productor de Santa Margarida de Montbui- va obtenir el 2n premi dins la categoria de la mel de muntanya. Aquesta varietat de mel, Mas Buret la recol·lecta a prop de Queralbs i conté el nèctar de flors molt diferents: la trepadella, la farigola, el neret, etc. Es tracta d’una mel que ajuda a combatre els refredats i que té propietats digestives, desinfectants i antireumàtiques. 

En aquesta trobada de professionals apicultors es va posar en valor la producció de la mel de proximitat així com els reptes i dificultats que travessa el sector apícola, degut especialment a la sequera i algunes malalties que redueixen molt el rendiment dels ruscos de mel.

També es van fer tastos de mels per al públic visitant, així com una demostració culinària amb plats on la mel té un paper destacat, de la mà de la reconeguda cuinera catalana Ada Parellada.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*