Inici Societat Masquefa referma el seu agermanament amb la ciutat italiana de Lurate Caccivio

Masquefa referma el seu agermanament amb la ciutat italiana de Lurate Caccivio

COMPARTIR

El passat diumenge 15 d’octubre, i en el marc de les jornades d’agermanament entre Lurate Caccivio i Masquefa a la ciutat italiana, es va signar l’acord entre els dos municipis per tal de consolidar i aprofundir en l’agermanament.

D’aquesta manera l’acord estableix la voluntat del Comune di Lurate i de l’Ajuntament de Masquefa de seguir amb el projecte d’agermanament i treballar conjuntament la sostenibilitat i l’EU Green Deal, així com compartir esforços en la temàtica de la gestió de l’aigua, un dels reptes comuns al que s’enfronten els dos municipis.

Durant les setmanes vinents Masquefa conformarà el comitè per l’agermanament, l’espai de treball ciutadà i de les entitats i col·lectius que vulguin participar per tal de dissenyar el projecte d’agermanament per l’any 2024 i endavant.

Lurate Caccivio i Masquefa, un agermanament amb vistes a Europa

Lurate Caccivio i Masquefa es van agermanar l’any 2018 a través del compromís signat tant pel Comú de Lurate Caccivio com per l’Ajuntament de Masquefa.

L’agermanament té com a objectiu endegar conjuntament projectes culturals, esportius i socials encaminats a potenciar el creixement d’ambdues poblacions, la coneixença i la comprensió mútua i el benestar dels seus veïns. Així mateix, aquest agermanament també és fruit del compromís d’ambdues poblacions amb el procés de construcció europea i amb la difusió dels valors de fraternitat i solidaritat entre els pobles.

Jornades d’intercanvi

Enguany, entre els dies 9 i 15 d’octubre es va celebrar l’agermanament amb el municipi italià de Lurate Caccivio. La setmana es va iniciar amb un contacte en línia entre els representants escolars dels centres educatius de Lurate i els representants del Consell de la Infància i l’adolescència de Masquefa.

El dimecres 11, la comitiva d’agermanament de Masquefa va arribar a Lurate. El grup format per representants de l’Ajuntament, de Ràdio Masquefa, de la futura Comissió de Lurate Caccivio i de les entitats locals Masquefa Trail, Club Bàsquet Masquefa, Associació Gimnàstica Masquefa, Club Ciclista Masquefa i Vòlei Masquefa tenia una important i plena agenda d’activitats.

La primera jornada d’intercanvi va consistir en una visita a l’escola intermèdia de Lurate, on l’alumnat va compartir els seus treballs sobre medi ambient i el Pacte Verd Europeu de la Comissió Europea, i en un sopar a la Parrocchia di Castello. Els joves masquefins van poder conèixer les famílies que els acollien i passar temps junts.

El dijous 12 d’octubre, la delegació de Masquefa va gaudir d’una excursió de 8 km a l’espai natural del riu Lura, que dona nom a Lurate, amb les explicacions dels tècnics municipals i l’acompanyament dels joves de 6è de l’escola del poble.  A la tarda, va ser el torn de les activitats esportives: els representants de ‘trail’, ciclisme, bàsquet, vòlei i gimnàstica van poder entrenar i compartir experiències amb els seus homòlegs italians. Fins i tot, Ràdio Masquefa va retransmetre, en ‘streaming’, el partit de bàsquet entre Kaire Sport i el CB Masquefa.

Divendres al matí es van visitar diverses empreses del municipi italià que treballen l’economia circular en el marc de la producció tèxtil. A la tarda, la comitiva va realitzar una excursió a la localitat de Como, capital de la regió de Lurate Caccivio.

Dissabte va estar dedicat a conèixer la ciutat de Milà. La comitiva masquefina es va dirigir a aquesta important ciutat del nord d’Itàlia per tal de conèixer el seu patrimoni, la seva història i els espais més rellevants de la ciutat. Al vespre la Banda musical de Luraté Caccivio va oferir un gran concert amb motiu de l’agermanament. Un acte ple d’emoció on la comitiva masquefina va estar acompanyada d’un important nombre de veïns i veïnes de Lurate.

Diumenge, just abans del viatge de tornada, es va realitzar l’acte protocol·lari de la signatura de l’acord entre els representants polítics de Lurate i Masquefa a la sala de plens del Comune di Lurate.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*