Inici Societat Masquefa afronta l’inici del curs escolar amb novetats

Masquefa afronta l’inici del curs escolar amb novetats

COMPARTIR

Demà comença un nou curs acadèmic a les escoles de la comarca. A Masquefa es presenta amb diverses novetats, que es van presentar oficialment el dijous passat davant de la comunitat educativa del municipi. Enguany, el curs 2017/2018 es posa en marxa a Masquefa amb un total de cinc centres educatius: l’EBM La Baldufa, les escoles Vinyes Verdes, Font del Roure i El Turó, i l’Institut de Masquefa.

Una de les principals novetats és que l’Escola Masquefa II s’integrarà completament a l’Escola del Turó. D’altra banda, respecte l’educació entre els 0 i els 3 anys, l’Escola Bressol Municipal (EBM) La Baldufa obre les portes amb un total de set aules. La tercera novetat és que l’Institut de Masquefa posa en marxa el nou Pla d’Acció Tutorial, que permetrà millorar l’acompanyament i el seguiment de l’alumnat. Una de les previsions és el programa ‘Managers’, que consistirà en què un alumne de 4t d’ESO acompanyi un o dos alumnes de primer al llarg del primer curs al centre.

Amb l’objectiu de garantir a les famílies el dret bàsic a una educació digna, igualitària i inclusiva i per de dotar els infants i joves del municipi d’eines de primer nivell que fomentin el seu creixement personal i formatiu, l’Ajuntament de Masquefa impulsa i dóna continuïtat a diversos projectes educatiu per a tots els rangs d’edat.

Entre ells, es continua amb l’espai Socioeducatiu, que es va iniciar el passat curs 2016/2017 amb l’objectiu de donar suport i acompanyar a infants i adolescents, entre 6 i 15 anys, fora de l’horari escolar.  També seguirà es seguirà treballant en la Xarxa d’Infància i Adolescència. Liderada per l’Ajuntament i els centres educatius i altres agents socials, treballa de forma multidisciplinar i coordinada, per abordar situacions que afecten a infants i a adolescents del municipi.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*