Inici Cartes dels lectors Masquefa 2030: fem una vila 100% igualitària

Masquefa 2030: fem una vila 100% igualitària

COMPARTIR

 

Masquefa té l’oportunitat de posar en marxa accions decidides per lluitar contra les desigualtats de gènere, de manera que la bretxa entre homes i dones, en diversos àmbits de la vida personal i professional es redueixi definitivament en els propers anys. La voluntat política en aquest sentit és fonamental, i les accions s’han de dissenyar mitjançant l’anàlisi i coneixement de la societat. Les polítiques d’igualtat es planifiquen i en cap cas són fruit de la improvisació.

A Masquefa hem de treballar ja, vers la reducció de les desigualtats. Les darreres notícies són preocupants amb exemples en l’àmbit esportiu i laboral.

Una entitat amb gairebé 100 esportistes (la gran majoria femenines), s’ha quedat sense espai on practicar la seva disciplina a la nova pista poliesportiva coberta. A més, són les esportistes amb menys suport econòmic mitjançant les subvencions municipals. Només 3€ per esportista.

En l’àmbit de les relacions laborals: Des les persones aturades a Masquefa, el 60% són dones, mentre que el 40% són homes. I pel que fa a les contractacions, el 62% són d’homes mentre que el 38% són de dones.

Davant de la discriminació en l’àmbit de l’esport, activem polítiques esportives equitatives i transparents que afavoreixin els valors de l’esport i la igualtat de gènere.

Davant de la desigualtat en el món laboral, posem en marxa accions públiques que afavoreixin la discriminació positiva femenina vers la inserció laboral en l’àmbit professional. Les clàusules socials en la contractació pública pot esdevenir un camí.

A Masquefa ens hem de posar les piles i treballar decididament per eradicar les desigualtats i la discriminació de gènere. Només d’aquesta manera construirem una Masquefa més justa i més equilibrada, on dones i homes participem en igualtat de condicions i drets.

Daniel Gutiérrez Espartero
Candidat del PSC a l’alcaldia de Masquefa

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*