Inici Destacats Marina Rossell, Obeses, La Iaia i Gossos, caps de cartell dels Festivals...

Marina Rossell, Obeses, La Iaia i Gossos, caps de cartell dels Festivals de l’Alta Segarra

COMPARTIR

Els Festivals Alta Segarra creixen en la seva segona edició. Àgora Alta Segarra, entitat organitzadora de la proposta cultural, presenta un programa que amplia els dies, els grups programats i els indrets on se celebraran els concerts. Marina Rossell obrirà la programació el divendres, 14 de juliol, amb un concert que tindrà lloc al Convent de Sant Francesc de Calaf. L’endemà dissabte serà Obeses, presentant l’espectacle “Verdaguer, ombres i maduixes”, qui prendrà el relleu.

Una de les característiques principal d’aquest festival estiuenc és que els concerts tenen lloc en diferents espais emblemàtics de l’Alta Segarra. A més d’espais especials de Calaf, cada any es busquen indrets de diferents pobles del territori perquè, mitjançant la música i la cultura, es puguin donar a conèixer i se’ls ajudi a prendre valor. En aquesta segona edició seran la torre de la Manresana, ubicada als Prats de Rei, i a l’entorn de l’església de Sant Martí de Sesgueioles.

Com en la primera edició, el vessant musical del festival s’acompanyarà d’una proposta gastronòmica ja que durant els concerts els assistents podran fer un tast que, en aquesta ocasió, coordinarà el Grup Anifalac.

L’obertura, a Calaf

El Convent de Sant Francesc de Calaf serà el marc incomparable on tindrà lloc el primer concert dels Festivals. Marina Rossell presentarà, el divendres 14 de juliol, a partir de les 22.30 hores, “Moustaki i Cançons de la Resistència”, el seu darrer treball en el qual revisita temes que han marcat història, melodies que són gairebé himnes, com la “Bella Ciao” que van popularitzar els partisans italians, o la mítica “Lili Marleen”, que va unir els bàndols dels alemanys i dels aliats.

L’endemà a la mateixa hora i en el mateix lloc, Obeses compartirà el seu darrer espectacle amb el públic de l’Alta Segarra, “Verdaguer, ombres i maduixes”. Basada en proses autobiogràfiques i poemes de Verdaguer, es tracta d’una òpera rock que construeix un fil argumental que acara un Verdaguer jove i terrenal amb un Verdaguer vell, savi i desenganyat. Un home sempre en tensió és l’arrel de les paraules i la música d’aquesta proposta que remet als espectadors als seus propis dubtes.

Bikimel i La Iaia a la Torre de la Manresana

El 21 de juliol els Festivals de l’Alta Segarra es traslladaran als Prats de Rei, en concret a la Torre de la Manresana, on tindrà lloc el concert de Bikimel. La compositora i cantant presentarà “No ben bé”, poemes musicats d’alguns dels poetes més radicals del nostre país: Carles Hac Mor, Maria Cabrera, Dolors Miquel o Joan Brossa. Amb Xavi Lloses al piano, la veu única de la cantautora convidarà als espectadors a un viatge apassionant a l’arrel dels sentiments.

El cap de setmana a la Torre de la Manresana es completarà amb el concert de La Iaia que, després de passar pel Canet Rock, presentarà als Prats de Rei el seu darrer disc que sortirà al mercat aquest proper mes de juny.

El 27 i el 28 de juliol, Eduard Iniesta i Gossos

Sant Martí de Sesgueioles serà el darrer escenari del festival. En aquesta població, el 27 de juliol, es podrà gaudir d’un dels grans referents dels sons mediterranis del nostre país, el guitarrista Eduard Iniesta. Autor d’una música molt personal i destacat multiinstrumentista de corda, aquest músic s’acompanya d’un grup format per 5 grans músics catalans escollits per la complicitat artística i personal amb la seva obra. Plegats aconsegueixen una sonoritat molt especial evocadora i generadora d’imatges sonores captivadores.

Els manresans Gossos clouran el festival presentant el seu darrer treball, “Zenit”, estrenat el passat setembre i del qual fa tot just una setmana presentaven nou videoclip, “Voldria dir-te”. Aquest nou àlbum simbolitza la culminació d’una carrera musical, una trajectòria de 23 anys, amb la combinació perfecta de totes les seves etapes dins un sol disc.

Gossos plantejarà un concert molt enèrgic per a un públic familiar i de totes les edats. Un repertori dinàmic amb el millor del darrer disc mesclat amb les cançons més importants que han format part de la trajectòria del grup. Un espectacle potent i diferent.

Entrades

Les entrades per a cada un d’aquests sis concerts es poden comprar a Tictactickets.es. El preu a taquilla serà de 15 euros per a cada concert, 22 en cas que també es vulgui fer el tast gastronòmic. Les entrades anticipades tindran un preu de 13 euros, i de 20 euros amb el tast.

A més, l’organització posarà a la venda 50 abonaments per als sis concerts que gaudiran d’un lloc preferent en cada un dels espectacles. El preu de cada un serà de 60 euros i, en cas que s’hi vulguin afegir els tastos gastronòmics serà de 100 euros.

FER UN COMENTARI

*