Inici Cartes dels lectors Manifest per la Pau del Consell de la Gent Gran de l’Anoia

Manifest per la Pau del Consell de la Gent Gran de l’Anoia

COMPARTIR

El Consell de la Gent Gran de l’Anoia, reunits en la Junta Permanent, el divendres 25 de febrer de 2022, manifestem la nostra ferma aposta en favor de la pau.

Els membres d’aquest col·lectiu som de la generació que va néixer cap al final de la II Guerra Mundial. Per sort, hem viscut en pau a Europa més de 70 anys, excepte per la guerra de Iugoslàvia de fa 27 anys, que ja ens va mostrar com de terrible pot ser una guerra; quelcom horrible, innecessari i inútil, que només porta morts, mutilats, destrucció i patiment.

La nostra generació també ha viscut diferents governs i sistemes polítics, però malgrat tot, no hi havia guerra. Amb el temps intentem aconseguir més drets i llibertats, però també veiem com tornen a sorgir ideologies que ens poden portar al passat, com ara el que està fent Vladímir Putin des de Rússia. I no ho podem permetre.

Per això, volem donar recolzament a totes les persones d’Ucraïna, però també a la resta de països que pateixen la guerra. El fet de que a Ucraïna la guerra hagi començat per uns motius gens demostrats i veient que l’imperialisme guerrer continua existint i conquerint, demanem fermament que s’aturi immediatament la guerra i se solucionin els problemes pacíficament, amb diàleg permanent, respectant els tractats internacionals i, sobretot, els drets humans.

Per tot plegat, el nostre reconeixement a la diversitat de pensaments, però essencialment units per demanar el respecte pels Drets Humans :
Que s’aturi la guerra immediatament
Que tothom tingui el dret a decidir amb llibertat.
Que les nacions unides facin el que calgui per aturar les guerres
Que els armaments es vagin eliminant del nostre planeta
Que el diàleg arreu del món sigui la clau per la convivència
Que no es permeti fabricar armes
Que s’eduqui en un pensament envers una justícia i pau universals

NO A LA GUERRA! SÍ A LA PAU!

Consell de la Gent Gran de l’Anoia

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*