Inici Destacats La Mancomunitat de la Conca d’Òdena forma 14 joves en el muntatge...

La Mancomunitat de la Conca d’Òdena forma 14 joves en el muntatge de fotovoltaiques

COMPARTIR

Aquest mes de març ha arrencat el curs gratuït de Muntatge i manteniment d’instal·lacions solars fotovoltaiques organitzat per la Mancomunitat de la Conca d’Òdena per tal de formar joves a l’atur en un sector amb molta demanda al territori: les energies renovables.

De tots els candidats que s’hi van presentar, es van seleccionar 14 joves d’entre 19 i 29 anys: onze nois i dues noies, de diferents municipis de la conca d’Òdena, concretament a Igualada, Vilanova del camí, Santa Margarida de Montbui, Òdena i la Pobla de Claramunt. Tots ells tenen una formació mínima d’ESO i alguns han cursat, a més, cicles formatius de grau mitjà i grau superior en Telecomunicacions, Electromecànica, Informàtica o Electrònica, entre d’altres.

Les primeres dues setmanes els joves han rebut formació teòrica a les aules d’Ignova-Ocupació, i des d’aquesta setmana i fins que s’acabi el curs a finals del mes de maig la formació té lloc a les instal·lacions de l’empresa Saltoki a Igualada, que col·labora desinteressadament en el projecte.

El curs forma part del projecte Conca Industrial 4.0 subvencionat per la Diputació de Barcelona i inclou coneixements sobre la instal·lació, muntatge, posada en servei, operació i manteniment d’instal·lacions solars fotovoltaiques amb la qualitat i la seguretat requerides i complint la normativa vigent. En total, 260 hores de formació tèorico-pràctica en un sector, el de les energies renovables, que està en ple creixement.

El curs ofereix també formació complementària sobre intel·ligència emocional i accions de suport per a la inserció laboral dels alumnes, com tutories i speed dating amb empreses de la Conca. A més, diverses empreses ja han mostrat la seva predisposició per acollir alumnes en pràctiques no laborals un cop finalitzada la formació.

En aquest sentit, la Mancomunitat de la Conca d’Òdena fa una crida a les empreses de la comarca que puguin estar interessades en acollir alumnat en pràctiques. Només cal que es posin en contacte amb la Mancomunitat de la Conca d’Òdena al correu concaindustrial@micod.cat i rebran informació sobre les pràctiques no laborals així com el procediment i els ajuts a la contractació de joves menors de 30 anys en situació d’atur en cas que vulguin contractar els joves un cop finalitzat el període de pràctiques.

El Programa Conca Industrial 4.0, organitzat per la MICOD i subvencionat per la Diputació de Barcelona, es focalitza en el sector industrial, un sector molt rellevant a la Conca d’Òdena que actualment té molta mancança de personal de la figura de l’aprenent qualificat. Aquest programa, que arriba a la seva 2a edició, vol promoure la competitivitat de les indústries i donar resposta a les seves necessitats tot capacitant a les persones joves, futures treballadores, perquè es puguin dedicar als diferents sectors industrials del territori, que suposen un volum molt important d’empreses, llocs de treball i facturació.

 

FER UN COMENTARI

*