Inici Cinema La MaCa engega el cicle de cinema a la fresca l’haMaCa

La MaCa engega el cicle de cinema a la fresca l’haMaCa

COMPARTIR

L’associació La MaCa presenta una nova iniciativa cultural, el cicle de cinema a la fresca l’haMaCa. Un cicle de cinema independent, que en l’edició d’enguany comptarà amb una programació d’obres cinematogràfiques produïdes íntegrament a Centreamèrica i el Carib per la productora Cine Concepción.

El cicle s’inaugurarà el pròxim dimecres 28 de juny a les 22h, amb la pel·lícula ‘Roza’ dirigida per Andres Rodríguez, premiada al Festival de Cinema Llatinoamericà de Vancouver o al Festival Internacional de Cinema de Moscú. La pel·lícula narra la tornada d’Héctor al seu poble, després d’una migració llarga i difícil, i on es troba amb una mare possessiva, una esposa que el menysprea per haver abandonat casa seva i un nen petit que no el reconeix. L’Héctor intenta adaptar-se, però s’ha convertit en un pària a la seva pròpia comunitat; i decideix recuperar la seva vida, per la força. Ni Hèctor ni el seu poble no tornaran a ser els mateixos.

El cicle seguirà el dimecres 5 de juliol amb el documental ‘La Asfixia’ i es tancarà el dimecres 12 de juliol amb la pel·lícula ‘Distancia’.  Totes les sessions es duran a terme a l’Espai Creatiu La MaCa ubicat al barri del Rec, amb entrada lliure amb taquilla inversa i aforament limitat. Les projeccions es podran gaudir, per a més comoditat, en hamaques plegables que caldrà reservar enviant un correu a reserva@lamaca.cat. Tots els beneficis que es recaptin amb el cicle s’enviaran al col·lectiu de dones de la comunitat Tz’unun Ya’ del poble indígena Maya Tz’utujil ubicat al llac Atitlán a Guatemala.

El cicle està comissariat pel director de cinema i antropòleg Jose M. Ferulli, nascut a Guatemala i vivint actualment a Igualada, amb el seu espai de treball a La MaCa. Alguns dels seus documentals s’han realitzat per l’ONU, organitzacions no governamentals i han estat presentats en Festivals Internacionals de cinema. El més recent, un documental que parla sobre la deportació de persones entre els Estats Units i Guatemala, va representar Guatemala al Festival de Cine de Màlaga.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*