Inici Societat L’urbanisme centrarà el darrer debat sobre el futur del barri del Rec

L’urbanisme centrarà el darrer debat sobre el futur del barri del Rec

COMPARTIR

El debat ciutadà que es fa en el marc de la Consulta de Projectes pel Barri del Rec d’Igualada ha celebrat ja dues de les tres sessions temàtiques, i dijous que ve dia 17 de novembre celebrarà la darrera. Un cop completats els tres debats, es faran arribar les aportacions dels participants als equips d’urbanistes i arquitectes que s’hagin presentat a la consulta perquè tinguin present l’opinió dels igualadins a l’hora d’elaborar els seus projectes.

La sessió participativa celebrada el passat 10 de novembre a l’Adoberia Bella anava destinada a debatre sobre edificació i usos, temàtica que va despertar molt interès entre els igualadins, ja que hi van participar més de quaranta persones. La sessió va estar introduïda pel segon tinent d’alcalde i regidor de Qualitat Urbana d el’Ajuntament d’Igualada Jordi Pont i tot seguit va realitzar una conferència l’arquitecta i urbanista Montserrat Giné, que va explicar quins són els reptes dels barris industrials de les ciutats actuals i algunes receptes perquè els diferents usos hi puguin conviure. En el debat posterior van aflorar diferents idees i propostes sobre el futur de l’emblemàtic barri, que seran traslladades als participants de la Consulta de Projectes.

La propera i última sessió tindrà lloc el 17 de novembre a l’Adoberia Bella (c/del Rec cantonada c/Dr. Joan Mercader) de 18:30h a 20:30h del vespre i estarà dedicada a l’Urbanisme i la Connectivitat. La introducció anirà a càrrec de Carles Llop, arquitecte, professor de l’ETSAB i director del Departament d’Urbanisme i Ordenació del Territori de la UPC. Els debats són oberts a tots els igualadins i no cal inscripció prèvia.

La Consulta de projectes pel Barri del Rec d’Igualada

El projecte porta per títol “Repensant el barri del Rec” i es tracta d’un concurs d’idees impulsat per l’Ajuntament d’Igualada en col·laboració amb el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya i l’Institut d’Arquitectura Avançada de Catalunya, i amb implicació activa de la ciutadania per tal de fer l’exercici col·lectiu d’imaginar com ha de ser el barri més emblemàtic d’Igualada en un futur. L’objectiu és que la consulta generi noves idees i que connecti el Rec amb projectes similars de reconstrucció de barris industrials d’arreu del món.

El termini de presentació de candidatures dels equips estarà oberta fins el dia 17 de novembre. Tota la informació relacionada amb la consulta  es troba a la web: consultarecigualada.cat

FER UN COMENTARI

*