Inici Societat L’Observatori de Pujalt prepara una nova edició dels sopars sota les estrelles

L’Observatori de Pujalt prepara una nova edició dels sopars sota les estrelles

COMPARTIR

Aquest estiu es farà la desena edició dels sopars sota les estrelles a l’Observatori de Pujalt. Aquest any amb la novetat del gran telescopi que estrenarà el centre. Com a novetat aquest any també ofereixen, de 20:00h a 20:45h, observació solar i després sessió de planetari.

El sopar començarà com cada any a les 21:15h amb una petita introducció a peu dret i després ja acte seguit es començarà amb el sopar amb el cel clar. A mesura que es vagi enfosquint s’aniran ensenyant aquells objectes que vagin apareixent i aniran parlant sobre ells. Entre plat i plat s’aniran aixecant a observar amb els telescopis més petits, a la vegada podrem observar per una pantalla exterior les imatges en directe des del gran telescopi instal·lat a la cúpula. En acabar el sopar es dirigiran cap a l’observatori astronòmic per acabar d’observar el cel amb el telescopi gran de 51cm de diàmetre del Parc Astronòmic de Pujalt.

Les reseves es poden fer a: https://observatoridepujalt.cat/sopars-sota-les-estrelles-2021/

Els sopars són els dies 15, 22, 29 de juliol i 5 d’agost. Probablement es portaran a terme algun dia més entre setmana. Els menús cada dia són diferents i són els que es trobaran al web.

L’activitat és exterior i es respectaran totes les mesures anti-covid. Les taules per grups estaran separades en forma semicercle com l’estiu de l’any passat. Es prendrà la temperatura abans d’entrar i hi haurà gel hidroalcohòlic.

Per altra banda, de cara a les Llàgrimes de Sant Llorenç, l’Observatori de Pujalt prepara activitats els dies 11, 12 i 13 d’agost.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*