Inici Cartes dels lectors Llums de Nadal a tots els barris

Llums de Nadal a tots els barris

COMPARTIR

Igualada s’ha vestit de Nadal. Els llums inunden molts carrers de la ciutat. O millor dit: sobretot inunden els carrers del centre amb una encesa molt solemne que es va fer a la plaça de l’Ajuntament l’últim divendres de novembre. Però com és habitual en moltes de les polítiques impulsades pel govern de Junts, hi ha barris de primera i barris de segona.

Les darreres setmanes hem rebut la inquietud de moltes veïnes i veïns de barris com el de Montserrat, Fàtima, el Sant Crist o les Comes que veuen com la il·luminació de Nadal no és que sigui escassa als seus barris, sinó que és gairebé inexistent. Tots ells són barris amb activitat i mereixen que el repartiment dels llums de Nadal també sigui per ells. I això és possible si hi ha voluntat per a fer-ho realitat.

Després de parlar amb les veïnes i veïns comprovem que tothom estima el seu barri i vol que llueixi com la resta de la ciutat. És una qüestió de sentir-se en igualtat. A algú li pot semblar una tema poc important o anecdòtic però és un detall a tenir en compte perquè Igualada és la suma de tots els barris. Sempre hem defensat que la cultura, els serveis i les transformacions urbanístiques arribin a tots els barris. El nostre model de ciutat és el d’una Igualada que tingui un centre que bategui i que els batecs també arribin a tots els barris. És a dir un centre fort i petits centres a cada un dels barris.

La planificació dels llums de Nadal pot ser diferent sense desmerèixer cap zona sinó tractant-les totes per igual tot prioritzant que cada barri tingui un mínim de metres de llum als carrers per acompanyar l’activitat dels comerços i dels bars i restaurants. Així ho vam demanar des del grup d’Igualada Som-hi que formem el PSC, Comuns i el grup ciutadà Igualada Oberta al darrer Ple de l’Ajuntament. Volem que no hi hagi barris de primera i barris de segona: volem que tots els barris siguin de primera.

Quim Roca
Regidor d’Igualada Som-hi (PSC – Comuns – Igualada Oberta)

COMPARTIR

1 COMENTARI

  1. Si hi ha quatre barris que es queixen de la poca llum nadalenca, ni ha tres que no es queixen de la poca llum, si no de la inexistent llum nadalenca, apart de les faroles que il·luminen els carrers, que quan s’espatllen tarden mesos a arranjar. Estem parlant de Sant Jaume ses Oliveres, la Roixela i finalment el Pla de la Massa.

FER UN COMENTARI

*