Inici Destacats Un llibre recull ‘El parlar de l’Alta Segarra’

Un llibre recull ‘El parlar de l’Alta Segarra’

COMPARTIR

El llibre “EL PARLAR DE L’ALTA SEGARRA” es presentarà aquest dissabte 12 de març a la sala polivalent de Copons a les 12 del migdia.

Aquest llibre pretén descriure el parlar de la gent de l’Alta Segarra, comarca natural limitada per sectors de les comarques oficials de l’Anoia, la Segarra, el Bages i el Solsonès amb constants referències a Copons. Estudia els trets fonètics, morfològics, sintàctics, lèxics i fraseològics més característics del parlar d’aquesta zona de transició entre el català central i el nord-occidental.

“Vet aquí un nou llibre de dialectologia que, a més d’eixamplar continguts d’aquesta matèria, resultarà utilíssim als estudiosos dels camps de la història de la llengua, la gramàtica històrica, la cultura popular, la normativa. La seva lectura ha enriquit la meva formació de dialectòleg i, per això, en subratllo alguns dels resultats”, en paraules de Joan Veny en el pròleg.

L’autor és Carles Riera i Fonts (Moià, 1959), lingüista i prevere, doctor en filologia catalana i llicenciat en farmàcia, autor de diverses obres i actualment professor de la Universitat Ramon Llull. Ha escrit aquest llibre amb la col·laboració del filòleg Jaume Puig i la poliglota Roser Solanas.

A més d’una sensibilitat creadora, segons mostren poemaris com ‘Déu a prop’ i ‘Història natural’, Riera s’ha sentit atret per la llengua viva dels pagesos, menestrals i mestresses de casa, que ha recollit amorosament i n’ha estudiat l’estructutra, els canvis i les funcions.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*