Inici Infoescoles L’Institut de Vallbona d’Anoia rep el distintiu d’Escola verda

L’Institut de Vallbona d’Anoia rep el distintiu d’Escola verda

COMPARTIR

L’Institut de Vallbona d’Anoia ha rebut el distintiu d’Escola Verda, i s’uneix a les 600 escoles verdes que hi ha arreu del territori català. En l’acte de lliurament de distintius que va tenir lloc el novembre passat, es va recollir el cartell que ja hem penjat a l’entrada de l’institut, i que és fruit de dos anys de formació del professorat del centre. En aquest temps, hem pogut fer realitat la formació d’una Comissió Ambiental amb els alumnes i professorat del centre.

El primer any ja es van adherir a la comissió un bon grup d’alumnes de diferents nivells d’ESO. Aquest curs hem ampliat el grup d’alumnes que formen part de la Comissió Ambiental, cosa que ens fa sentir molt contents perquè denota que tenim molts alumnes sensibilitzats amb la sostenibilitat del medi ambient i el nostre entorn.

Entre d’altres tasques, hem dut a terme una millora en el procés de recollida selectiva al centre amb punts d’ubicació nous per als diferents contenidors, i a més estem realitzant noves activitats com la construcció de jardins verticals aprofitant palets cedits per l’Ajuntament de Vallbona, en el quals, després de tota una feina de tallar, polir, tractar i envernissar la fusta, hi hem col·locat plantes ornamentals i aromàtiques que decoren el passadís del centre, que lluiran en la jornada de portes obertes que fa l’institut el proper dissabte, 3 de març, de les 11 a les 13h.

Cada divendres un grup d’alumnes prepara un petit esmorzar saludable per als companys que s’acosten a l’espai Àgora durant el segon pati a fer un mos: prendre un suc de taronja, una broqueta de fruita o de vegades crêpes que elaboren ells mateixos.

D’altra banda, l’alumnat de 2n d’ESO, dins la matèria de Física i Química, han preparat una campanya de conscienciació per a tota la comunitat educativa amb l’objectiu de minimitzar i, si pot ser, evitar l’ús de paper d’alumini. El primer pas ha estat l’elaboració de treballs grupals per treballar la competència d’adoptar mesures amb criteris científics que evitin o minimitzin els impactes mediambientals produïts per la intervenció humana.

I seguim treballant per a què el nostre món, les nostres escoles i instituts i les nostres llars siguin cada cop més sostenibles!

La comissió ambiental de l’INS Vallbona d’Anoia

FER UN COMENTARI

*