Inici Infoescoles L’Institut Joan Mercader d’Igualada fa un «Job Shadowing» a Canadà

L’Institut Joan Mercader d’Igualada fa un «Job Shadowing» a Canadà

COMPARTIR

Continuant amb el programa d’intercanvi de docents entre Catalunya i Alberta (Canadà), la professora Marta Mercadé ha estat del 10 al 17 d’abril  a Lacombe amb el professor Ian Wilson.

Allà, va tenir la possibilitat de recórrer diversos instituts d’educació secundària i batxillerat, però també escoles de primària, i fins i tot l’escola de l’Alix Colony, una de les 5 colònies alemanyes de la zona.

Així mateix, va poder visitar el Brick Learning Centre per a l’alumnat de 4rt d’ESO fins a 2n batxillerat amb necessitats educatives especials, un model  d’aprenentatge basat en quatre necessitats universals de creixement de tot l’alumnat: “belonging”, ”mastery”, ”independence” and “generosity”. És un model que integra també la saviesa cultural de la comunitat indígena.

Ha estat una oportunitat única per a poder conèixer el sistema educatiu canadenc, per a veure les similituds i les diferències amb el nostre, per a compartir experiències i per a descobrir una altra realitat cultural, social i lingüística .

Dins d’aquest programa d’intercanvi no hi podien faltar les  excursions a alguns dels punts més emblemàtics de la província, com el Jasper National Park, Abraham Lake o Dry Island Buffalo Jump.

Sens dubte, ha estat una experiència molt enriquidora no només per als dos docents implicats en aquest intercanvi, sinó també  per als centres que hi han participat.

 

Marta Mercadé 

INS Joan Mercader

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*