Inici Societat L’Hospital Universitari d’Igualada participa en un estudi internacional sobre el maneig del...

L’Hospital Universitari d’Igualada participa en un estudi internacional sobre el maneig del pacient amb pancreatitis aguda

COMPARTIR

El Servei de Cirurgia de l’Hospital Universitari d’Igualada ha participat en un estudi internacional sobre el maneig del pacient amb pancreatitis aguda (inflamació sobtada del pàncreas). La recerca s’ha publicat a la revista científica Pancreatology, la revista oficial de l’Associació Internacional de Pancreatologia, l’European Pancreatic Club i diverses societats nacionals i grups d’estudi d’arreu del món.

Sota el títol «Compliment de les guies clíniques basades en evidència en el maneig de la pancreatitis biliar aguda: L’auditoria internacional MANCTRA-1», aquest estudi té l’objectiu d’avaluar les pràctiques actuals, a partir de les dades de pacients ingressats amb diagnòstic de pancreatitis aguda des de l’1 de gener de 2019 fins al 31 de desembre de 2020, i comparar-les amb les recomanacions de les guies mèdiques més actualitzades. Hi han participat 150 departaments de cirurgia, medicina interna i digestologia d’arreu del món, i s’han pogut analitzar els casos de 5.275 pacients, dels quals es disposava de les dades completes.

En els resultats de l’estudi, s’ha observat una baixa adherència arreu del món a les guies clíniques, existint molta variabilitat entre centres i serveis. A nivell local, l’Hospital Universitari d’Igualada es troba en un grau de compliment de les recomanacions internacionals per sobre de la mitja de l’estudi. Podeu accedir a la recerca a través del següent enllaç.

 

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*