Inici Destacats L’executiva de Junts a l’Anoia i la diputada Ester Vallès visiten la...

L’executiva de Junts a l’Anoia i la diputada Ester Vallès visiten la zona afectada per l’incendi del mes de juliol

COMPARTIR

El passat 2 de setembre, la diputada Ester Vallès, que acaba d’incorporar-se al Parlament, i l’executiva comarcal de Junts Anoia encapçalada per la Coordinadora Xènia Guàrdia i el Responsable de Política Municipal Marc Romeu, van visitar Santa Maria de Miralles per reunir-se amb el consistori, l’adf i els propietaris afectats pel gran incendi que hi va haver a la zona el juliol passat que va cremar més de 1.700 hectàrees. També s’han reunit amb veïns de Bellprat i l’ADF de Sant Martí de Tous, amb qui han anat al lloc on es va iniciar el foc i on encara es poden observar els cultius cremats pel foc. Aquests van informar que, a banda de les hectàrees cremades, s’han fet malbé basses particulars per poder extingir els incendis i caldria fer un esforç per la seva reparació, tant a Santa Maria de Miralles com a Bellprat, els dos municipis anoiencs més afectats per l’incendi.

A la reunió també hi ha assistit el president de l’associació de propietaris forestals de les serres de Miralles-Orpinell, Jaume Olivella, que ha exposat els projectes de l’associació per la prevenció de futurs incendis.

S’ha parlat també d’altres temes que preocupen la zona, com pot ser la gestió de l’aigua, la instal·lació de plaques solars en gran part del territori i la gestió dels usos i construcció d’habitatges per poder repoblar aquesta zona.

La diputada Ester Vallès s’ha compromès ha fer seguiment de les diferents peticions que han anat sorgint. Des de l’executiva de Junts a l’Anoia es valora molt positivament aquest acostament al territori i «la bona rebuda que hem tingut; per la qual cosa, serà una activitat que anirem fent per tota la comarca», segons ha fet públic la formació a través d’un comunicat.

FER UN COMENTARI

*