Inici Cartes dels lectors L’estiu d’Igualada amb un govern insensible

L’estiu d’Igualada amb un govern insensible

COMPARTIR

No tothom pot anar de vacances i no tothom fa vacances. Aquesta és una realitat que existeix a la nostra ciutat i aquest estiu hem vist com el govern de Junts no ha estat a l’altura per oferir una resposta a les persones que per la seva situació econòmica o per qualsevol altre motiu aquest estiu han hagut de quedar-se a Igualada. Posem dos exemples.

El casal d’estiu Estiuet ha tancat durant les tardes, quan cada any oferia activitats en horari de matí i tarda. El govern ha tingut un any per preparar un Estiuet adaptat a les restriccions i amb totes les mesures de seguretat i que, alhora, donés el màxim de servei a les famílies i no ho ha fet. Com és que els casals privats sí que obrien matí i tarda, amb servei de menjador inclòs, i el casal municipal només obria als matins? Amb tots els recursos que un Ajuntament té al seu abast, evidentment, es podia fer un casal de matí i tarda. Entenem que ha sigut per una manca de voluntat, per una manca de prioritats o per una manca de sensibilitat del govern cap als infants i les seves famílies.

Quan parlem de l’Estiuet, no només ens referim als casals d’estiu com a espais plens d’oportunitats per potenciar les capacitats i les habilitats dels infants, sinó que volem anar més enllà i visibilitzar la inexistència de polítiques en l’àmbit de la conciliació familiar i laboral que permetrien una millor organització dels usos del temps i que, per tant, millorarien la qualitat de vida de les persones. Aquest estiu, les activitats només han estat a l’abast de les famílies amb rendes més altes que han pogut costejar-se un calendari d’activitats del secor privat i ens sobta perquè el govern de Marc Castells es vanta de dir que Igualada és la “Ciutat Amiga de la Infància” però la porta del darrere retalla l’Estiuet”.

L’altre exemple el trobem en la reacció tardana i molt poc útil davant l’onada de calor que vam viure durant la segona setmana d’agost. Mentre els municipis veïns de Vilanova del Camí i Santa Margarida de Montbui van reaccionar ràpidament i van oferir accés gratuït a las seves piscines municipals durant tots els dies de l’onada de calor, el govern d’Igualada va limitar-se a obrir, un dia després de l’inici de l’onada de calor, la Biblioteca i l’Espai Cívic Centre sis hores al dia perquè la gent pogués anar a un espai amb aire condicionat. Ho trobem una mesura de maquillatge, mentre la mesura real era donar accés lliure a les piscines pels col·lectius de risc (infants i gent gran, principalment). Per exemple, més de 400 persones van fer ús d’aquest servei a Vilanova durant els dies que ho va tenir actiu. Per què a Igualada no?

No entenem la inacció del govern en prendre decisions que estan al seu abast i que poden millorar la vida de la gent. Volem un govern que estigui al servei de la ciutat i no una ciutat al servei del govern.

Irene Gil
Regidora d’Igualada Som-hi (PSC – Comuns – Igualada Oberta)

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*