Inici Cartes dels lectors L’esport i la igualtat

L’esport i la igualtat

COMPARTIR

Des de les conselleries de Feminisme i Esport del Consell Comarcal de l’Anoia som conscients del desequilibri encara existent entre homes i dones a l’esport i lluitem per fer desaparèixer les barreres ocultes que donen lloc a un veritable sostre de vidre per a les dones en l’àmbit esportiu. És per això que hem fet un mostreig entre les entitats esportives per a conèixer el baròmetre d’aquesta situació. Afortunadament, els resultats ens indiquen que a la comarca gaudim d’una bona salut esportiva en aquest sentit. Tenim dones esportistes en tots els àmbits esportius i, fins i tot, algunes competeixen a nivell europeu i fins i tot mundial, com és el cas de l’hoquei, el patinatge i el tennis. Això no vol dir que hi hagi equitat. Encara tenim molt a fer.

Hem d’incloure la perspectiva de gènere en les polítiques de gestió de l’activitat física i l’esport per a garantir la plena igualtat d’accés, participació i representació de les dones, de totes les edats i condició, en tots els àmbits i a tots els nivells: com a practicants, gestores, dirigents, entrenadores, tècniques, àrbitres, jutgesses, periodistes i investigadores. Hem d’introduir el Principi d’Igualtat d’Oportunitats com una màxima de qualitat en la gestió dins de la responsabilitat social corporativa de totes aquelles institucions o entitats relacionades amb l’activitat física i l’esport. Per això, ens posem a disposició de totes les entitats o persones individuals que puguin necessitar l’ajuda del Consell Comarcal per a avançar en la igualtat de gènere en l’esport.

L’esport i l’activitat física, per la seva potencialitat educativa i mediàtica, constitueixen un motor de canvi social i contribueixen des de fa temps a promoure la igualtat entre dones i homes. No obstant això, les dades dels estudis més recents en aquest àmbit reflecteixen que encara existeixen diferències importants quant a la participació i representació femenina en les diferents esferes de l’esport. A la comarca de l’Anoia aquesta també és una realitat a afrontar.

Rafael Galvan
Conseller de Cultura i Esports del Consell Comarcal de l’Anoia

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*