Inici Societat L’espectacle de les Perseides, a l’Observatori de Pujalt

L’espectacle de les Perseides, a l’Observatori de Pujalt

COMPARTIR

Aquest dimecres 12 d’agost, l’observatori de Pujalt va celebrar una de les Nits de les Llàgrimes de Sant Llorenç. A causa de la situació que tenim aquest any han hagut de reduir l’aforament. No obstant 30 persones van poder gaudir de la visita a l’observatori on van aprendre a ser meteoròlegs durant una estona i posteriorment van poder observar les Llàgrimes de Sant Llorenç.

Mentre es va fer l’observació, els assistents van poder mirar a l’univers a través dels nostres telescopis on van poder observar el planeta Júpiter i Saturn i d’altres objectes molt llunyans.

Aquest és un any excepcional per gaudir d’aquest fenomen, ja que no hi ha lluna visible durant gran part de la nit. Malgrat això, els núvols han estat presents moltes nits exceptuant la d’aquest dimecres.

Per tot aquell que vulgui observar aquest fenomen, al llarg de tota la setmana tindrà l’oportunitat, ja que és un fenomen que dura uns quants dies (tot i que per cada dia que va passant es va reduint la seva intensitat).

Per altra banda recordar, que al llarg del mes d’agost i setembre l’Observatori de Pujalt fa observacions astronòmiques a grups o famílies. Per tal de concertar una observació cal posar-se en contacte amb l’observatori a través de l’email: observatoripujalt@gmail.com o a través del telèfon: 636505197

FER UN COMENTARI

*