Inici Destacats L’escola García Lorca de Montbui se suma als ‘Fridays for future’

L’escola García Lorca de Montbui se suma als ‘Fridays for future’

COMPARTIR

Com deia el pedagog Narcís Massó «L’ideal de l’escola nova és ensenyar l’infant a viure en el seu medi ambient. per això mira de lligar el més estretament possible el treball escolar amb els fets de cada dia i amb els problemes que interessen la humanitat en general. L’escola no és res si no es lliga amb la vida».

Partint d’aquesta premissa aquest curs l’escola García Lorca de Montbui ha engegat una iniciativa que l’anomenen «divendres pel futur» -en línia amb els ‘Fridays for future’ impulsats per l’activista Greta Thunberg- i que fan  l’últim divendres de cada mes. Des del nivell 3 anys fins a sisè duen a terme alguna acció o activitat relacionada en tenir cura del nostre planeta, la diversitat humana, la justícia, la igualtat de gènere i transmetre a les nostres nenes i nens els valors de respecte per la diversitat humana, la cura del planeta, la justícia, la igualtat…. l’objectiu d’aquesta iniciativa és incidir en l’afabetització climàtica i ambiental per tal que puguin tenir unes nocions bàsiques del què és el canvi climàtic i també incidir en situacions d’injusticies socials.

Així doncs, des de l’inici de curs han fet petites accions per millorar el nostre futur i el del planeta. Per exemple, els alumnes de 1r, coincidint amb la vaga Mundial pel canvi climàtic van dissenyar unes pancartes com a protesta a l’emergència climàtica. Els nens i nenes del nivell 4 anys van aprendre a reciclar al pati, van retolar els contenidors de reciclatge que hi ha al pati i així ens va quedar ben clar quines restes van a cada fracció de reciclatge. Les i els alumnes de 1r i 2n de cicle inicial van poder conèixer la tasca tan valuosa que fan els Agents Rurals a la natura. Van aprendre actituds per ser respectuosos amb el medi ambient, els animals i les plantes.

I altres accions que s’han fet als altres nivells de l’escola relacionades amb el canvi climàtic, el reciclatge i la importància de reduir els plàstics. Els seus “Divendres pel Futur” persegueixen una Educació per al desenvolupament sostenible que parteix dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030 marcats per la Unesco.

FER UN COMENTARI

*