Inici Destacats Les cooperatives escolars d’Igualada vendran els seus productes a la plaça de...

Les cooperatives escolars d’Igualada vendran els seus productes a la plaça de Cal Font

COMPARTIR

Aquest dissabte 18 de maig, els més de 300 alumnes de 5è de primària d’Igualada que participen al programa “Cultura Emprenedora a l’Escola” vendran els productes que han ideat i fabricat com a cooperatives escolars en una nova edició del Mercat de Cooperatives.

Durant tot el curs aquests alumnes han adquirit competències i habilitats creat i coordinant una cooperativa des de zero. Han creat els equips de treball, els estatuts, han decidit quins productes fabricar i els han produït. Ara, aquest proper dissabte els vendran a la Plaça de Cal Font a partir de les 17h.

Gràcies a aquest projecte, impulsat per la Diputació de Barcelona, està previst que durant el curs 2023-2024 es creïn més de 460 cooperatives escolars, de les quals 14 són d’Igualada: Reci-classe i Green Crafts dels Maristes Igualada, Bluelàpies i Ecoo Team World de les Escolàpies, Foxys i Power pops de l’Acadèmia Igualada, Emilicoopi de l’Emili Vallès, Cooperapins i Avets cooperativa del col·legi Monalco, Live craft de l’escola Mare del Diví Pastor, Pia Mega Shopping i Cooperapia de l’Escola Pia i Domacercol i Bastercoop de l’escola Dolors Martí.

El passat 22 d’abril, tots els alumnes que participen del projecte van assistir per grups a una trobada amb l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, acompanyat del regidor d’Ensenyament, Josep M. Carpi per tal de demanar el permís per poder vendre al Mercat de Cooperatives. Les diferents classes han explicat com va ser el procés d’organització i de creació de les cooperatives i com van prendre les diferents decisions alhora d’organitzar-se i de produir els diferents objectes que vendran.

Aquesta és la dotzena edició del projecte a la ciutat, en el marc del qual s’han registrat més de 100 cooperatives escolars. El programa ‘Cultura emprenedora a l’escola’ està impulsat per la Diputació de Barcelona i coordinat, a nivell local, pels departaments d’Ensenyament i de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament d’Igualada.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*