Inici Societat L’arxiu municipal de Calonge de Segarra rep un plànol de 1918, després...

L’arxiu municipal de Calonge de Segarra rep un plànol de 1918, després de deixar de ser ‘Calonge de Calaf’

COMPARTIR

L’arxiu municipal de Calonge de Segarra ha rebut recentment la cessió de documents sobre el municipi de principis del segle XX.

Es tracta d’un plànol del terme municipal de Calonge de Segarra (1918); llibre del mestre Dasquens de l’escola de Calonge de Segarra (1910-1939); targeta d’allistament de Josep Sala (1936), i imprès del Sindicat Agrícola de Calonge de Segarra, n. 379.

Es tracta de documents històrics rellevants per al municipi, amb un valor significatiu per a la història de Calonge de Segarra. Destaca el llibre del mestre Dasquens de l’escola de Calonge de Segarra, un llibre registre des del 1910 fins al 1939 d’anotacions diverses fetes pel mestre (estadístiques d’alumnes, descripció de les escoles, actes celebrats, composicions polítiques, etc.) També és important el plànol del municipi de l’any 1918 atès que és el nou plànol creat arran del canvi de nom de Calonge de Calaf a Calonge de Segarra, que en breu estarà exposat de forma permanent a l’entrada de l’Ajuntament.

La família Moré Roca, per mitjà del seu tiet mestre Sardà, ha conservat amb molta cura aquests documents històrics, els quals serviran de ben segur per conèixer i explicar la història de les escoles de Calonge de Segarra.

L’Ajuntament agraeix la família Moré Roca la cessió d’aquest valuós material a l’arxiu municipal de Calonge de Segarra.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*