Inici Cinema L’antiga màquina de projecció llueix a la rotonda del Rovy de Vilanova...

L’antiga màquina de projecció llueix a la rotonda del Rovy de Vilanova del Camí

COMPARTIR

L’Ajuntament de Vilanova del Camí va inaugurar dijous la rotonda del Rovy on s’hi ha efectuat diferents actuacions tant d’obres com de jardineria que s’han completat amb la instal·lació de la màquina original amb la qual es projectaven les pel·lícules al Rovy.

L’acte va comptar amb la presència de les autoritats locals, de la família Rovira, estretament lligada al Rovy i al cinema, i de la gent del Camp del Rei que s’ha ocupat de la restauració de la màquina.

El d’aquest dijous va ser un acte familiar i emotiu que va obrir Manolo Cano, president de l’associació cultural Camp del Rei. Cano va explicar el procés de recuperació de la màquina de projecció que es trobava en molt mal estat i va destacar la tasca ingent que han fet Juanjo i els germans Escriche.

El president del Camp del Rei va mostrar-se orgullós que l’entitat hagi pogut contribuir a la recuperació d’una peça tan important per Vilanova del Camí. També va compartir la seva satisfacció per poder col·laborar i participar en els projectes municipals o d’altres entitats que, va dir, són bons per Vilanova.

Maite i David Rovira, fills de Julián Rovira, que va ser el propietari del Rovy cinema fins que l’ajuntament va adquirir l’immoble, van compartir la seva satisfacció perquè la màquina pogués lluir a Vilanova del Camí. “El meu pare, va explicar Maite Rovira, va voler que la màquina de fer cinema fos una de les millors de l’època i sempre ho explicava amb molt d’orgull”

Jaume Rovira i Digna Bonsfills també van intervenir per recordar la fita de portar cinema a Vilanova del Camí. Al Restaurant Nou, es projectaven pel·lícules d’adults, mentre que al Rovy, es feien pel·lícules clàssiques i més tard cintes comercials. “L’arribada de les pel·lícules en 70 mm va suposar el final del cinema a Vilanova del Camí”, recordava aquest dijous amb certa nostàlgia.

L’alcaldessa Noemí Trucharte va ser l’encarregada de cloure l’acte i ho va fer donant les gràcies a totes les persones que han participat en el projecte de recuperació de la màquina i de l’actualització de la rotonda. Va felicitar les brigades d’obres i jardineria i a la gent del Camp del Rei i es va mostrar satisfeta d’haver pogut recuperar una part de la història del municipi.

FER UN COMENTARI

*