Inici Destacats L’anoienca Natàlia Mas, primera dona consellera d’Economia de la Generalitat

L’anoienca Natàlia Mas, primera dona consellera d’Economia de la Generalitat

COMPARTIR

L’anoienca Natàlia Mas serà la nova consellera d’Economia i es convertirà en la primera dona a ocupar el càrrec a la Generalitat. Mas ha estat fins ara directora general d’Indústria del Departament d’Empresa i Treball i consellera delegada de l’Agència per a la Competitivitat de l’Empresa (ACCIÓ). Nascuda a Sant Martí de Tous el 1979, la nova titular d’Economia és llicenciada en Administració i Direcció d’Empreses i en Comerç Internacional per la Universitat Pompeu Fabra. Té un màster en Economia Europea pel Col·legi d’Europa (Bèlgica), amb una beca del patronat Catalunya-Món, i un màster en Política Econòmica per la Universitat de Columbia (Estats Units), amb una beca de la Fundació La Caixa.

Mas ha treballat i estudiat a la Xina i el 2001 es va graduar en un Postgrau en Llengua i Civilització Xinesa per l’Escola d’Estudis de l’Àsia Oriental (UPF). Ha estat secretària de Finances Públiques del Departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda en els darrers tres anys. Prèviament, va treballar com a directora d’Entorn Financer a la Direcció de Macroeconomia i Entorn Financer del Banc Sabadell.

Entre 2004 i 2015 va treballar al Banc Central Europeu, primer com a economista a les direccions generals d’Economia (divisió d’Afers Exteriors) i d’Estadística (divisió d’Estadístiques Monetàries i Financeres) i, des del 2010, com a experta en Estabilitat Financera a la Direcció General de Política Macroprudencial i Estabilitat Financera. També va treballar com a consultora del Banc Mundial (2009), a la Unitat d’Assessorament per a la captació d’inversió estrangera.

Durant l’XI legislatura va ser directora d’Anàlisi Econòmica de la Generalitat de Catalunya al Departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda. El juny del 2018 va ser nomenada secretària d’Acció Exterior i de la Unió Europea al Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència.

Mas tindrà damunt la taula un dels projectes més importants del Govern, el pressupost del 2023, que fins ara estava elaborant el conseller d’Economia sortint, Jaume Giró (JxCat). La nova consellera, amb una àmplia experiència en l’administració, ja va treballar colze a colze amb Aragonès quan era ell qui encapçalava el Departament d’Economia i Hisenda. També va tenir responsabilitats en la conselleria d’Economia d’Oriol Junqueras, entre el 2016 i el 2018.

ACN

FER UN COMENTARI

*