Inici Política L’Anoia fa costat a la Declaració de Sobirania

L’Anoia fa costat a la Declaració de Sobirania

COMPARTIR

[Img #4037]Més de 250 persones es van aplegar aquest dimecres al vespre a la plaça de l’Ajuntament d’Igualada per expressar el seu suport a la declaració de sobirania que ha aprovat el Parlament de Catalunya. La convocatòria ha anat a càrrec d’Igualada per la independència, delegació de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC).

A l’acte, que ha comptat amb la presència de l’alcalde d’Igualada Marc Castells i el regidor Joan Torras (ERC) entre d’altres membres del govern, s’ha llegit un manifest [Img #4038]de suport a la declaració i s’ha cantat l’himne d’”Els segadors”.

A banda d’Igualada, també s’han fet concentracions a Piera, Santa Margarida de Montbui i Calaf, on la pròpia alcaldessa Maria Antònia Trullàs (CiU) ha estat l’encarregada de llegir el manifest.

A més de les concentracions convocades, altres municipis es van afegir a la mobilització, com La Pobla de Claramunt i Carme.

A la Pobla, un grup de veïns van desplegar «l’estelada més gran que mai ha onejat al poble», segons afirmen. Amb aquest gest, que va sorprendre més d’un vianant i [Img #4047]automobilista al seu pas per davant de l’ajuntament, la Pobla es va incloure entre totes aquelles localitats que arreu del territori també van fer concentracions pel mateix motiu. Seguidament en un dels barris de la Pobla, el Xaró, es va hissar també una senyera.  

A Carme també es va realitzar una concentració en suport de la Declaració de Sobirania aprovada pel Parlament. L’alcalde de Carme, Jordi Sellarès, com a representant de l’Associació de Municipis per la Independència, i la presidenta de la Territorial Carme i Orpí per la [Img #4049]independència llegien el manifest signat conjuntament per aquests dos ens envoltats per una vintena de carmetans que, resguardats del vent, escoltaren amatents el manifest que donava suport a la Declaració de Sobirania aprovada el mateix dia al Parlament de Catalunya.

Gestos senzills però sentits que es multipliquen arreu del país per donar suport [Img #4048]a una decisió trascendental del Parlament.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*