Inici Destacats L’ANC proposarà als partits polítics un compromís de ‘valors i actituds republicanes’

L’ANC proposarà als partits polítics un compromís de ‘valors i actituds republicanes’

COMPARTIR

Les properes eleccions municipals del dia 26 son d’una importància cabdal, segons l’Assemblea Nacional Catalana. Per a l’ANC, «tothom sap que els Ajuntaments son unes de les estructures d’estat més importants al territori. L’ANC treballem per consolidar, al país, estructures d’estat amb valors republicans i compromeses en consolidar els resultats del passat 1 d’octubre del 17, a favor d’implantar la República Catalana».

L’ANC lamenta que «les actuacions partidistes han fet impossible, en la majoria de llocs, que es presentin llistes unitàries» i ara vol aconseguir, com a mínim, que els partits independentistes i republicans signin un document de compromisos «per assegurar la seva actuació amb valors i actituds republicanes un cop estiguin constituïts els nous ajuntaments. I això ho hem proposat, a la majoria de poblacions, per escrit, a tots els candidats i candidatures perquè, abans de les eleccions, signin aquest document, perquè la gent sàpiga a què es compromet cada candidat i candidatura i puguem votar en consciència».

El document consta d’un primer bloc de punts d’ètica personal en l’exercici del càrrec. Un segon bloc per enfortir i impulsar la sobirania ciutadana i institucional. Un tercer bloc en que es comprometen a no pactar amb partits signants del 155 o d’extrema dreta i només fer-ho amb partits que vulguin la implantació de la República d’acord amb els resultats de l’1 d’octubre i la declaració del 27. Un quart bloc en que es comprometen a dur a terme el mandat de l’1 i 27 d’octubre i exigir a les institucions que facin efectiva la República i, amb procediments democràtics i noviolents, defensar la independència i contribuir a la construcció de la República. Finalment, «com que volem la construcció de la República, declarar el rebuig a la Monarquia com a forma d’estat, la declaració de persona non grata del Rei Felip VI i la declaració del poble, per acord del Ple municipal, Municipi de la República».

L’ANC farà públiques a cada població aquelles candidatures que ho han signat i aquelles que no.

2 COMENTARIS

  1. Aquests encara no s’han adonat d’aquella frase, dita precisament per un mosso com autoritat de l’ordre públic: «la república no existeix, idiota» A veure si el ramat comença a trobar el camí adequat per sortir d’aquest engany monumental a què els ha sotmès. Que tot plegat només es un negoci pels que en viuen aquí i a fora, com el procesado-rebelde que viu com un rei a WCLoo i la seva dona cobrant sis mil euros mensuals de tv3%. Sense el ramat aquesta colla no són res (tampoc ho son ara, però s’ho creuen)

  2. “i recordar que a cada població es faran públiques aquelles candidatures que ho han signat i aquelles que no”
    I els marcareu amb una creu per pensar diferent?

    No m’ho puc creure!

FER UN COMENTARI

*