Inici Societat L’ANC organitza mobilitzacions per la Diada amb aforament limitat a Igualada i...

L’ANC organitza mobilitzacions per la Diada amb aforament limitat a Igualada i Calaf

COMPARTIR

L’Assemblea Nacional Catalana a l’Anoia no faltarà a la cita de la diada de l’11 de setembre, adaptant a la situació de pandèmia global les seves populars manifestacions per fer possible la independència.

L’ANC apostarà a la comarca de l’Anoia per dos tipus de mobilització presencial i un de virtual. El virtual consisteix en la participació de la “Xarxa Independència”, un format de mobilització que via codis QR permet enllaçar amb una Assemblea de Base de l’ANC, una causa solidària i cinc persones. Això acabarà dibuixant un mapa de persones enllaçades per tal de visualitzar virtualment la xarxa de complicitats del moviment independentista i ajudar a fer front a la crisi social i econòmica generada per la Covid-19.

Malgrat la pandèmia, l’ANC de l’Anoia ha apostat per no renunciar a l’exercici del dret fonamental a la llibertat de manifestació a les portes d’una tardor que estarà marcada per la inhabilitació del President de la Generalitat. Des de l’entitat independentista recorden que aquest cap de setmana s’ha celebrat a Igualada la Botiga al Carrer «sense cap més mesura pel públic que l’ús obligatori de mascareta, la petició que la gent mantingués les distàncies i la recomanació d’una higiene constant de mans», segons exposa l’ANC en un comunicat, en el qual afegeix que «és per això que l’entitat no entén la criminalització que està patint per voler exercir drets fonamentals de forma segura i amb més mesures de seguretat que els altres actes que s’estan donant a la via pública».

En total, l’ANC preveu concentrar fins a 1.500 persones a Igualada (repartides per espais diferenciats en grups reduïts al llarg del Passeig Verdaguer, començant a la Delegació d’Hisenda) i 100 persones a Calaf (davant l’Estació de RENFE), lluny de les massives concentracions de les diades anteriors.

Per garantir que les concentracions seran segures, l’ANC demana la inscripció al web www.xarxaindependencia.cat. En el cas de Calaf, es posa a disposició un servei de recollida prèvia de tiquets al Quiosc del Passeig de Santa Calamanda.

Els diferents espais de concentració (a Igualada, cada tram de la part central del Passeig) estaran delimitats i separats els uns dels altres. Així doncs, des de l’Assemblea remarquen que serà una mobilització que constarà de petites concentracions. Cada espai de concentració tindrà accessos diferenciats i qui es concentri en un tram no mantindrà contacte físic amb qui es concentri al tram del costat. Els accessos seran pels carrers travessers amb el Passeig Verdaguer (Sant Josep, Sant Vicenç, Cardenal Vives i Lleida). Hi haurà control d’aforament a cada tram, aquests controlaran quantes persones hi han entrat i limitaran l’accés a l’aforament previst. Alhora demanaran que tothom qui vulgui participar de la concentració dugui ben posada la mascareta, els donaran instruccions sobre el funcionament de la concentració i els oferiran gel hidroalcohòlic.

A l’interior de l’espai delimitat s’hauran marcat les distàncies al terra i els diferents punts on s’ha de situar la gent. Es demana l’accés als espais sigui esponjat entre les 16 i les 17 del dia 11 de
setembre.

Un cos de vora 50 voluntaris faran possible l’acte d’Igualada i un grup més reduït a Calaf, recordaran de forma continuada el funcionament de l’acte. Ambdós actes seran sonoritzats per tal que no faci falta aglomerar-se per seguir els actes.

D’altra banda, es demana a qui tingui por de mobilitzar-se als carrers que ho faci des dels balcons de casa, seguint les instruccions que es donaran per iniciar els actes.

“Serà més segur exercir drets fonamentals divendres que consumir en les terrasses o passejar per carrers estrets”, afirmen des de l’organització. La comarcal de l’ANC a l’Anoia va ser de les primeres a mobilitzar-se després del confinament i aposta per una ciutadania «responsable, protegida, activa i mobilitzada».

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

*