Inici Destacats L’alcalde de Masquefa reclama explicacions a l’anterior junta de L’Alzinar pel deute...

L’alcalde de Masquefa reclama explicacions a l’anterior junta de L’Alzinar pel deute de l’entitat

COMPARTIR

L’Ajuntament de Masquefa haurà d’assumir una pòlissa de crèdit, signada per l’Alzinar amb el Banc Sabadell, amb l’objectiu de mantenir la viabilitat econòmica de l’entitat. La pòlissa serà sufragada amb la quota de lloguer de la piscina que l’Ajuntament es va comprometre a abonar a l’entitat en virtut del conveni signat el passat mes de desembre per salvar l’Alzinar de la situació de pre-concurs de creditors en què es trobava.

L’alcalde de Masquefa, Xavier Boquete, diu que «com ja vam demanar fa uns mesos és l’hora que els integrants de l’anterior junta, responsables del forat econòmic generat, donin explicacions i assumeixin les seves responsabilitats. Alguns d’ells són regidors del consistori i creiem que per responsabilitat política haurien de donar la cara», i afegeix que «el punt d’insolvència econòmica a què s’ha arribat ha posat en perill la viabilitat d’una entitat històrica i de gran valor per a la nostra vila». Finalment, l’alcalde afirma que «ajudarem a capgirar l’actual situació de l’Alzinar, volem que l’entitat guanyi estabilitat i solvència, i segueixi sent un actiu i referent cultural com ho ha estat sent des de la seva fundació el 1959».

Boquete apunta específicament a tres membres de la junta de l’entitat entre els anys 2011 i 2015: l’expresident Xavier Pérez i l’extresorer Oriol Satorre -tots dos regidors d’ERC a Masquefa actualment- i l’exgerent Daniel Gutiérrez, actual regidor del PSC a l’Ajuntament de Masquefa.

L’expresident diu que la crisi “és un muntatge” 

Xavier Pérez diu es tracta de “falses calumnies per silenciar i coaccionar la nostra tasca fiscalitzadora que darrerament està posant constantment en evidència la deficient gestió i les irregularitats de l’equip de govern”. El que s’hagi difós la informació al web municipal suposa, per al regidor republicà, “una mostra més de la barroera apropiació dels mitjans públics per els interessos partidistes del Sr. Boquete” i denuncia que una entrevista que va concedir a Radio Masquefa ,el 26 de maig de 2016, “va ser censurada i no es va penjar mai a la web de l’emissora municipal”. Pérez diu que en aquesta entrevista “destapava totes les irregularitats, amenaces i coaccions que havia patit la junta anterior per part de l’alcalde i l’equip de govern”, explicant la seva gestió al capdavant de l’entitat, una gestió que estava “avalada per assemblea de socis i defensada per els serveis tècnics i jurídics de la Federació d’Ateneus de Catalunya”.

L’actual regidor d’ERC assegura que “la crisi de l’Alzinar és un muntatge, encarregant una auditoria externa a mida dels interessos polítics de l’alcalde”, amb l’objectiu de “justificar l’especulació, la intervenció i l’apropiació municipal dels terrenys dels socis de l’entitat”, segons Xavier Pérez. L’expresident reivindica que “durant el 2016, tothom ha pogut veure com malgrat el suposat deute econòmic és van fer contínuament obres en el patrimoni de l’Alzinar, sobretot a les pistes de pàdel privades que no tenen cap retorn públic”.

Xavier Pérez acusa l’alcalde d’estar “fent pagar a tots els contribuents els seus incompliments amb la Junta anterior i les seves disputes polítiques personals” i creu que l’afer de l’Alzinar és “un avís per totes aquelles juntes de totes les entitats masquefines que no rendeixin vassallatge, pleitesia i genuflexió al caciquisme clientelar de l’equip de govern”.

Un deute de 133.000 euros

El 22 d’abril de 2016 la nova junta de l’Alzinar va entrar al registre de l’Ajuntament les conclusions d’una auditoria de comptes encarregada a una empresa externa. Aquest estudi constatava un deute a curt termini de més de 97.000€ i un deute futur de 36.000€, enfront d’uns actius de tan sols 12.000€. Com a conseqüència d’aquestes xifres, l’auditoria concloïa que l’entitat es trobava en clar estat d’insolvència. Atesa aquesta situació tan delicada, la nova junta demanava suport a l’Ajuntament i un nou marc de col·laboració per tal que l’entitat pogués fer front als seus compromisos i poder seguir desenvolupant la seva funció cultural i recreativa.

La resposta de l’Ajuntament va ser la signatura d’un conveni el passat mes de desembre per mitjà del qual el consistori assumia la gestió íntegra de la piscina -propietat de l’entitat- per a un període de 25 anys i amb un lloguer anual de 7.000€. L’acord també recollia el compromís d’invertir un total de 300.000€ en concepte de millores. Amb aquest conveni, l’Ajuntament també passava a assumir la gestió completa de les dues piscines del municipi: la piscina municipal i la piscina de l’Alzinar. Paral·lelament, l’Ajuntament va demanar recolzament a la Direcció General de Cultura Popular de la Generalitat, qui el 19 de juliol de 2016 va visitar Masquefa per celebrar una trobada amb la junta de l’Alzinar membres del govern municipal i així conèixer les dificultats econòmiques de l’entitat.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*