Inici Societat L’Ajuntament de Vilanova del Camí retirarà les multes dels radars i estudiarà...

L’Ajuntament de Vilanova del Camí retirarà les multes dels radars i estudiarà canviar la velocitat ‘sempre que es pugui mantenir la seguretat dels veïns’

COMPARTIR

L’Ajuntament de Vilanova del Camí retirarà totes les multes imposades pels dos radars de la C-244 entre el 9 de desembre i el 24 de gener. Així ho ha anunciat aquest dimarts l’alcaldessa del municipi, Noemí Trucharte, en una roda de premsa.

L’alcaldessa ha anunciat que els serveis tècnics municipals estan estudiant la possibilitat de modificar la velocitat a la via, que es va reduir als 30 km/h enlloc dels 50 km/h abans de la posada en marxa dels radars. Això si, «sempre que es pugui garantir la seguretat dels vianants».

Segons ha explicat Trucharte, en aquest mes i mig s’han interposat més de 6.000 denúncies, cap d’elles per sota dels 55 km/h. L’alcaldessa vilanovina ha remarcat que la via ha passat de ser una carretera a una zona urbana, i que davant l’increment d’activitat comercial i cíutadana a la zona «no permetrem conductes incíviques que posin en risc als veïns». L’alcaldessa recorda que abans dels radars s’havien posat reductors de velocitat que van patir actes vandàlics i radars pedagògics que no van tenir efecte dissuassori. Trucharte reivindica que «no cal esperar a que passi cap desgràcia per prendre mesures».

En el cas d’aquelles persones que ja hagin pagat les multes, l’alcaldessa ha explicat que li serà retornat l’import.

El 70% de multes, per circular entre 61 i 70 km/h

En aquest sentit, Trucharte ha alertat que el 70% de les multes han estat per circular a velocitats entre 61 i 70 km/h. Entre la resta de sancions, l’alcaldessa assegura que hi ha un conductor que circulava a més de 100 km/h que es va saltar un semàfor en vermell i fins i tot un que circulava a 132 km/h.

Una altra de les dades que ha ofert l’alcaldessa és que el 85% dels sancionats són de fora de Vilanova del Camí. Als veïns del municipi els ha agraït el civisme i als de fora el ha advertit que «no permetrem conductes incíviques que posin en risc als veïns».

L’alcaldessa alerta que «no volem radars, volem seguretat» i s’ha compromès a refoçar la senyalització de la velocitat màxima i els radars, de manera que «ara ja no hi haurà excusa».

En qualsevol cas, després d’un mes i mig de funcionament dels radars, Noemí Trucharte assegura que «tenim un problema de seguretat», en referència a les velocitats detectades a la zona en aquest període.

6 COMENTARIS

  1. +1 amb lAbel, més raó que un Sant.
    Seguretat no és recaudació, aquest radar és un insult.
    La meva dona perdría el carnet si no s’anulen per comentar que hauria treballat dos mesos només per pagar les multes per anar a la feina.
    Cal que el poble façi justícia i no deixi aquest acte en l’oblit.

  2. Hay que ver la gente circula a toda velocidad y si les multan se enfadan. Empezaban a multar a partir de 55 km y aún así todos con las papeletas de las multas por la tele como su fueran héroes menuda vergüenza

  3. Seguritat pels veins?ja un semafor el mercadona , despres una rotnda , un altre semafor als materials de construcció, i una altre rotonda que ales hores dels col- legis jca un policia y tot amb pulsador per pasar els vianants , perills? El que travesan pels ajardinats , es una carretera de pas i els peatons tenen laterals per pasar , nomes ha sigut un afany recaudatori , es el meu punt de vista de un que hi pasaba de sis a buit cops el dia

FER UN COMENTARI

*