Inici Societat L’Ajuntament de Vilanova del Camí augmenta a 40 km/h la velocitat permesa...

L’Ajuntament de Vilanova del Camí augmenta a 40 km/h la velocitat permesa al tram dels radars

COMPARTIR

L’Ajuntament de Vilanova del Camí decideix augmentar la velocitat de la C244 dels 30 als 40 km/h. Després d’una valoració tècnica i de considerar diferents alternatives per pacificar aquesta via, que fa mesos es va integrar a la trama urbana del municipi, han decidit també augmentar la senyalització tant vertical com horitzontal.

Aquest divendres ja es poden veure els cartells informatius de la nova velocitat, a 40 km/h, i durant la pròxima setmana s’instal·laran alguns lluminosos i es pintarà la calçada amb la voluntat d’alertar als conductors de la limitació de velocitat en el tram que va des de la rotonda de la residència Amavir fins a la rotonda de La Masia.

Així mateix, el govern ha preparat una carta, que està previst distribuir per les llars vilanovines durant la pròxima setmana, amb l’objectiu d’informar de primera mà sobre les dades que han motivat la decisió del govern de limitar la velocitat de la via i la instal·lació del radar.

La limitació de la velocitat a 30 km/h d’aquesta via va provocar un debat intens en la població, però també fora de les nostres contrades.

La instal·lació d’un radar per controlar la velocitat de la via, i la imposició de prop de 6.000 multes en menys de dos mesos, va provocar una allau de queixes i va motivar la decisió de l’Ajuntament de retirar les sancions “conscients que ens trobem en una situació social, sanitària i econòmica excepcional” “i que molts ciutadans estan passant per moments complicats” va dir l’alcaldessa Noemí Trucharte.

L’alcaldessa ha avançat a Ràdio Nova que des de la celebració de la roda de premsa el dia 25 de gener, on es va anunciar l’anul·lació de totes les sancions imposades pel radar, s’ha reduït dràsticament la velocitat dels vehicles que circulen per aquesta via.

Noemí Trucharte insisteix a recordar que l’objectiu d’aquesta mesura era la seguretat dels vianants i es mostra satisfeta perquè s’està assolint la pacificació d’aquesta via. Trucharte ha recordat que “aquest sector ha tingut una transformació urbanística molt important esdevenint una nova àrea comercial i on hi ha també ubicada una de les zones verdes i d’esbarjo més grans del municipi”.

En aquest tram urbà també està ubicat el centre d’atenció primària, és una zona d’accés als centres educatius i de pas de la gent que es desplaça dels barris de la Pau i Bonavista al centre del municipi. Aquesta transformació ha provocat, insisteix Trucharte, “un augment considerable de persones usuàries d’aquest espai”.

FER UN COMENTARI

*