Inici Destacats L’Ajuntament de Vilanova del Camí aprova una pujada de taxes i impostos...

L’Ajuntament de Vilanova del Camí aprova una pujada de taxes i impostos per l’any vinent

COMPARTIR
Foto: Vilanova Informació

L’Ajuntament de Vilanova del Camí aprova les Ordenances Fiscals per al 2024 amb dos punts significatius: l’actualització de l’IBI, del 3,4%, en consonància amb l’IPC de setembre i la pujada del rebut de la recollida d’escombraries que s’incrementa en 56 € anuals, passant dels 119 als 175 €. Pel que fa a la resta de les ordenances i preus públics , el govern explica que s’han adaptat al cost del servei reflectint l’increment de despeses que ha experimentat l’Ajuntament.

El regidor d’Hisenda, Jordi Barón, va explicar al Ple que “l’Ajuntament ha experimentat en el darrer any un increment de despeses de prop d’un milió d’euros, prestant exactament els mateixos serveis municipals, degut principalment a l’increment del cost de la llum i el gas, així com de la prestació de la majoria dels serveis públics, i de la massa salarial dels treballadors municipals que ve regulat per l’estat”.

Barón assegura que des del govern han intentat fer front a aquesta situació evitant sobrecarregar fiscalment la ciutadania. Així i tot, el govern sosté que les diferents lleis estatals han obligat a replantejar alguns impostos com la recollida de les escombraries o la bonificació dels abonaments de la piscina.

Les ordenances fiscals es van aprovar amb el vot favorable del govern (PSC i Impulsem Vilanova), mentre els grups de l’oposició, Vilanova365 i Fem Vilanova, van votar en contra.

Vilanova365 troba a faltar “sensibilitat” cap a la ciutadania

A través d’un comunicat, Vilanova365 lamenta que l’IBI i la taxa d’escombraries lideren una pujada que afecta a gairebé totes les àrees. En paraules de Vanesa González, “estem davant d’una pujada que afecta fins i tot a la taxa per contraure matrimoni, va des dels cursos de formació al Casal d’Estiu i l’Esportiguay a les taxes del cementiri”. També ha volgut destacar la desaparició de bonificacions com la primera mitja hora gratuïta al pàrquing municipal, un altre dels serveis que veuria incrementats els preus mensuals i anuals pels ciutadans que tenen una plaça assignada.

Tot i que des de Vilanova365 s’entén que hi ha taxes i impostos regits per una normativa supramunicipal, també “es reclamava un acte de sensibilitat en tots aquells tributs que depenen directament de l’Ajuntament, un fet que no ha succeït en la proposta del govern”.

Des de la formació de Vanesa González també s’ha volgut destacar que, coincidint amb aquesta pujada, es dona la situació que “ens trobem amb una despesa elevada en càrrecs de govern, que aquest setembre s’ha situat en més de 16.000€ sense comptar el càrrec de confiança”.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*