Inici Societat L’Ajuntament de Sant Martí Sesgueioles contracta un arqueòleg per posar en valor...

L’Ajuntament de Sant Martí Sesgueioles contracta un arqueòleg per posar en valor el seu patrimoni municipal

COMPARTIR

L’Ajuntament de Sant Martí Sesgueioles ha contractat un arqueòleg, Marc Antoni Lladó, per tal d’actualitzar i treballar tot l’àmbit de patrimoni municipal.

Per una banda, ja s’està treballant en l’elaboració d’una base de dades interna del patrimoni municipal, per tal que quedi constància dins de l’administració el patrimoni del què es disposa al municipi. En aquest sentit, l’Ajuntament vol crear un arxiu municipal de patrimoni, que ja s’ha començat a treballar amb la digitalització de documents, inventariat i catalogació. Per altra, s’està treballant en la confecció de mapes culturals per a la divulgació patrimonial, a través de la Diputació de Barcelona.

L’arqueòleg de Sant Martí Sesgueioles també s’encarregarà de coordinar l’inici del projecte d’investigació de Vilallonga i del Castell de Vilallonga. Tal com ja es va anunciar, Sant Martí de Sesgueioles estudiarà la recuperació del Castell de Vilallonga, patrimoni medieval sesgueiolenc.

L’Ajuntament aquest estiu té previst iniciar un camp de treball juvenil que es coordinarà conjuntament amb la tècnica de joventut de l’Ajuntament. El projecte pretén investigar el castell de Vilallonga i trobar indicis del seu passat, fomentar la participació juvenil, i crear un espai turísticament atractiu per poder desenvolupar l’economia i promocionar el territori.

A part, l’entitat va rebre una subvenció atorgada pel Servei de Patrimoni Arquitectònic Local de la Diputació de Barcelona per fer l’estudi històric documental, l’aixecament de plànols i la recerca arqueològica de la zona.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*