Inici Societat L’Ajuntament d’Igualada subvenciona 24 instal·lacions fotovoltaiques

L’Ajuntament d’Igualada subvenciona 24 instal·lacions fotovoltaiques

COMPARTIR

Aquesta setmana s’ha tancat el període per demanar subvencions per les instal·lacions de plaques fotovoltaiques realitzades aquest any. L’Ajuntament ha subvencionat el 30% del cost total d’aquestes instal·lacions incloent la mà d’obra i els materials.

En total s’han acollit a aquesta subvenció un total de 24 instal·lacions que han suposat una inversió per part de l’Ajuntament de 32.249€. Les subvencions estaven destinades tant a instal·lacions unifamiliars, plurifamiliars com també comunitats energètiques.

Miquel Vives, regidor de Sostenibilitat ha destacat “la bona acollida que ha tingut aquesta mesura que ha subvencionat instal·lacions ubicades en tots els barris de la nostra ciutat”.

Vives ha explicat que aquesta és una de les mesures que l’Ajuntament emprèn contra el canvi climàtic per incentivar entre la ciutadania l’aposta per instal·lacions i accions favorables al medi ambient. A les subvencions per les instal·lacions fotovoltaiques s’hi sumen les campanyes “Reciclos” i “Mou-te pel zero” que promouen la reducció de generació de residus.

Des de l’Ajuntament també s’estan realitzant accions contra el canvi climàtic i campanyes de difusió, conscienciació i formació per a la ciutadania. Entre les accions realitzades en aquests últims anys Vives ha destacat la portada d’aigües de la Llosa del Cavall ara fa dos anys, la compra de vehicles elèctrics a l’Ajuntament i la instal·lació de plaques fotovoltaiques en els edificis municipals. Pel que fa a les campanyes de conscienciació s’ha treballat amb el Consell d’Infants d’Igualada i s’han realitzat diverses campanyes al Mercat Municipal i als equipaments esportius.

2 COMENTARIS

  1. Aquestes subvencions NO son compatibles amb els ajuts dels “Fons Europeus”…que son molt més importants en quantitat que les de l’ajuntament

    Per què l’ajuntament d’Igualada, com han fet la majoria d’ajuntaments que han volgut beneficiar als seus ciutadans i no limitar-los (en el cas residencial) o fer-los triar per una subvenció en detriment d’una altra no han optat (reitero com han fet altres ajuntaments) per una bonificació d’impostos com l’IBI que si son compatibles amb l’ajut regulat pel RD 477/2021 (fons europeus) ja que els beneficis fiscals no tenen consideració de subvenció?….

    Una llástima…

    • RECTIFICACIÓ: Si bé és cert que aquestes subvencions són incompatibles amb els fons europeus. EXISTEIXEN en les ordenances municipals unes bonificacions en l’IBI per instal·lacions de plaques fotovoltaiques…DEMANO DISCULPES (l’empresa que ens tramiten les subvencions europees, ens havia dit que les subvencions europees eren incompatible amb les de l’ajuntament i a més, inicialment negava l’existència de l’esmentada bonificació)

FER UN COMENTARI

*