Inici Destacats L’Ajuntament d’Igualada, satisfet amb la Festa Major 2017

L’Ajuntament d’Igualada, satisfet amb la Festa Major 2017

COMPARTIR

El regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Igualada, Pere Camps, va fer un balanç positiu de la Festa Major de la ciutat en la compareixença d’ahir a l’Ajuntament d’Igualada . L’edil igualadí també va dir que el consistori compta que la Festa Major d’Igualada va congregar un total de 95.000 persones al llarg de tota la setmana. En referència a la part econòmica, Camps estima que el pressupost de les festes d’aquest any suma un total de gairebé 250.000 euros.

El departament de Promoció Cultural és el que assumeix la major part de la despesa de la festa major, que enguany és un 14% més alta respecte a la de l’any passat. La major part d’aquest cost ha anat destinada als espectacles i concerts, a les activitats tradicionals, folklòriques i festives i a la logística. Tot i així, el regidor Pere Camps va apuntar que els ingressos també havien crescut en un 20%, el que significa que hi ha una suma de 36.500 euros d’ingressos. Això es deu, en part a que el nombre d’activitats de la Festa Major va passar de les 120 l’edició passada a les 140 d’aquesta. Camps va explicar que a aquestes xifres encara s’hi afegiran dades corresponents a l’acció d’altres departaments, com les Barraques del departament de Joventut, però afirma que “els números definitius no variaran massa, ja que el gruix de la festa l’assumeix l’àrea de Promoció Cultural”.

D’altra banda, l’Ajuntament estima que van ser un total de 95.000 les que van participar a la Festa Major. Pere Camps va voler posar en valor la diversitat d’espais que hi ha hagut en aquestes festes. Els focs artificials es van fer al nou Parc Central, que el regidor va definir com “un escenari excel•lent”. En l’àmbit nocturn, les festes van comptar amb la novetat de l’espai que l’Associació Juvenil la Coll@nada va habilitar al barri del Rec i que ampliava el ventall d’ofertes dirigides als joves. Va avançar, però, que de cara a futures edicions caldrà millorar alguns aspectes conjuntament, com ara la gestió dels accessos i les cues.

FER UN COMENTARI

*