Inici Destacats L’Ajuntament d’Igualada inicia un curs de programació per a persones amb TEA

L’Ajuntament d’Igualada inicia un curs de programació per a persones amb TEA

COMPARTIR

El servei de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament d’Igualada, a través d’Ig-Nova Ocupació, ha iniciat la primera edició del “Curs de Programació .NET i testeig de programari”, una iniciativa pionera dissenyada específicament per a persones amb diagnòstic en trastorn de l’espectre autista (TEA) Grau 1. Aquesta formació està totalment subvencionada, i és fruit de la col·laboració entre l’Ajuntament d’Igualada, l’Associació Asperger Catalunya i TIC Anoia, i representa un pas important cap a la inclusió i l’empoderament laboral d’aquest col·lectiu.

Jordi Marcè, Regidor de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament d’Igualada, expressa que «com a Ajuntament, tenim el compromís de vetllar per l’ocupació de tota la població, especialment els col·lectius amb especials dificultats d’inserció laboral. Aquesta ha estat la nostra missió i objectiu des del servei d’Ocupació».

El curs està dissenyat per adaptar-se tant a les necessitats del mercat gràcies a la participació de TICAnoia, així com també a les particularitats d’aprenentatge de les persones amb TEA gràcies a l’assessorament de l’Associació Asperger Catalunya. En destaquen les adaptacions en mètodes formatius i infraestructures, com l’augment de la distància física entre participants, la regulació de la il·luminació, climatització i sonorització, així com la implementació de suports visuals i una aula de suport.

Natàlia Radó, directora de l’Associació Asperger Catalunya, ha destacat «Estem orgullosos de ser part d’aquest projecte pilot iniciat a Igualada, que trenca mites i valora les potencialitats de les persones del col·lectiu autista”.

El curs, amb una durada de 256 hores, inclou 192 hores de programació, 16 hores de tutoria i 48 hores en habilitats comunicatives i interpersonals, està orientat. A més, es preveuen 80 hores de pràctiques en empreses, oferint als 11 alumnes una oportunitat valuosa per a la seva inserció professional. El curs, que està dirigit a persones en edat laboral de l’Anoia i amb diagnòstic TEA, ha començat aquest 15 de gener i finalitza el 14 de maig, desenvolupant-se a Ig-Nova Ocupació, amb sessions de dilluns a divendres.

Des de TICAnoia, Manel López afirma que “Com a entitat sempre hem impulsat la inclusió de col·lectius en risc o de baixa representació en el sector. En aquesta ocasió és una especialització professional que encaixa perfectament amb els punts forts de les persones amb Asperger, un treball que requereix una capacitat molt elevada de concentració, ser una persona molt metòdica, així com disposar de la capacitat de detectar errors i detalls que per a la majoria de les persones passen desapercebuts”.

Aquest curs de programació va néixer gràcies a l’Oficina Tècnica Laboral (OTL) de l’Anoia, un recurs de la Diputació de Barcelona, qui va identificar que les habilitats naturals de les persones amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA) són extremadament valuoses en el sector tecnològic, on poden excel·lir com a professionals. A partir d’aquesta detecció, Ajuntament d’Igualada va donar-hi forma i la primera edició d’aquest curs s’ha pogut emmarcar dins del programa Anoia Activa, subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.

Ig-Nova Ocupació és el servei d’orientació i inserció laboral promogut per l’Ajuntament d’Igualada amb l’objectiu d’incentivar i dinamitzar l’ocupació a la ciutat donant atenció a les persones i empreses. Treballa per fomentar l’accés al mercat de treball, el desenvolupament professional de les persones i la intermediació entre l’oferta i la demanda a Igualada i l’Anoia.

 

 

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*