Inici Destacats L’Ajuntament d’Igualada impulsa ajuts per la creació de llocs de treball estables...

L’Ajuntament d’Igualada impulsa ajuts per la creació de llocs de treball estables i per als nous autònoms

COMPARTIR

La regidoria de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament d’Igualada obre aquest dimecres, 12 de setembre, el termini per a sol·licitar ajuts específicament orientats a fomentar l’activitat econòmica.

D’una banda, es dóna continuïtat a les subvencions per al foment de la Creació de Llocs de Treball Estable. Aquest és un incentiu directe a la contractació indefinida de treballadors, amb l’objectiu de fomentar l’estabilitat del mercat laboral i reduir la taxa de temporalitat al municipi. Els ajuts van adreçats a empreses i entitats sense ànim de lucre igualadines que hagin realitzat contractacions estables entre l’1 de setembre del 2017 i el 31 d’agost del 2018 i que hagin mantingut l’activitat durant aquest període.

Cada empresa pot optar a rebre una ajuda mínima de 600 euros per cada lloc de treball estable que hagi creat, un import que es podrà incrementar en funció de diferents criteris. En cas de contractacions a temps parcial o contractacions de fixes discontinus, es podrà rebre un ajut proporcional. A més, es contemplaran especialment aquelles empreses amb forma jurídica de societat cooperativa. La dotació prevista per l’Ajuntament per aquests ajuts en el seu conjunt és de 30.000 euros.

Una altra línia de suport a l’activitat econòmica seran, per segon any consecutiu, les subvencions per a persones desocupades que s’estableixin com a treballadors autònomes, en aquest cas amb una dotació total prevista de 15.000 euros. Amb aquest ajut es vol incentivar la creació del propi lloc de treball per part de les persones en situació de desocupació.

La poden sol·licitar aquelles persones que s’hagin establert com a empresaris individuals i s’hagin donat d’alta al Règim Especial de Treballadors Autònoms (RETA) entre l’1 de setembre de 2017 i el 31 d’agost de 2018. Cal que estiguin donats d’alta durant sis mesos ininterromputs i que, com a mínim, mantinguin l’alta fins a la data de presentació de la sol·licitud. Un cop deduïdes les subvencions d’altres administracions pel mateix concepte, l’Ajuntament cobrirà fins un 100% de la quota a pagar pel sol·licitant primer any. L’ajut, d’un import màxim de 500 euros, podrà variar segons el nombre de sol·licituds aprovades i la disponibilitat econòmica resultant.

El termini de sol·licitud es tancarà el proper 9 d’octubre i els detalls de les dues convocatòries es poden trobar al web tramits.igualada.cat. Per a qualsevol consulta, es pot contactar amb Ig-nova Empresa al 93 805 04 09 o a ignovaempresa@aj-igualada.net.

FER UN COMENTARI

*