Inici Societat L’aigua de quatre municipis de l’Anoia s’afegeix al mapa de zones vulnerables...

L’aigua de quatre municipis de l’Anoia s’afegeix al mapa de zones vulnerables per nitrats

COMPARTIR

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha elaborat un nou mapa de zones vulnerables per nitrats que afegeix 45 municipis de 19 comarques als que ja hi havia fins ara. Des del Govern s’indica que amb les dades de seguiment dels darrers anys, els canvis han estat «poc significatius» en la qualitat de les aigües subterrànies, per la qual cosa les localitats que ja hi havia al mapa es mantenen en la mateixa situació. La revisió s’ha fet a partir de l’informe quadriennal 2012-2015, dels resultats de les xarxes de control dels Programes de Seguiment i Control duts a terme per l’ACA fins al 2018 i de les dades de nitrats provinents del Programa de vigilància i control sanitari de les aigües de consum humà de Catalunya del Departament de Salut.

Així, els nous municipis de l’Anoia que es consideren dins les zones vulnerables per contaminació per nitrats són Bellprat, la Llacuna, Sant Pere Sallavinera i Santa Maria de Miralles.

La Generalitat ha posat a informació pública la revisió de les zones vulnerables en relació amb la contaminació per nitrats procedents de fonts agràries. Es disposa del termini comprès entre el 2 i el 20 de març per a consultar la informació de manera presencial a les diferents seus de l’ACA o bé per via telemàtica.

FER UN COMENTARI

*