Inici Societat L’aigua de la piscina de Vilanova del Camí omple punts d’abastiment de...

L’aigua de la piscina de Vilanova del Camí omple punts d’abastiment de Bombers i ADF

COMPARTIR

La regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Vilanova del Camí té programada una actuació de manteniment en l’enrajolat del fons de les piscines Can Titó, fet que fa necessari el seu buidatge. Des de fa dies Bombers està fent viatges diaris de càrrega d’aigua destinats als punts d’abastiment d’incendis.

La planificació d’aquests treballs, va fer que l’Ajuntament de Vilanova del Camí es posés d’acord fa uns mesos, amb Bombers i altres agents de gestió forestal de la comarca amb l’objectiu d’aprofitar l’aigua de les piscines municipals per reomplir els punts amb què s’abasteixen els Bombers i les ADF en cas d’incendi forestal.

I ja fa dies que hi treballen amb molt bons resultats. Els camions estan fent viatges diaris de càrrega d’aigua que en aquests moments d’emergència per la sequera persistent, si més no, s’aprofitaran per poder abastir moltes de les basses i punts estratègics per a l’extinció d’incendis que estaven sota mínims. L’aigua permetrà garantir una reserva que serà molt útil en cas d’incendi, com ha estat en les darreres setmanes per sufocar 3 focs, dos a la zona d’horta de Vilanova del Camí i un al Rec.

Entre els camions de Bombers i els vehicles del Grup Especial de Prevenció d’Incendis Forestals (GEPIF) estan fent més de mitja dotzena de viatges diaris coordinats amb el Servei d’Esports i proveïts amb mànigues llargues que faciliten la càrrega sense haver d’accedir ni malmetre la gespa del recinte.

D’altra banda, el dia 12 de desembre Esports assistirà a una sessió formativa de Diputació de Barcelona que tractarà precisament de l’aprofitament de l’aigua (diagnosi, recursos i bones pràctiques), un tema que està a l’ordre del dia i que preocupa a les administracions municipals i supramunicipals.

COMPARTIR

1 COMENTARI

  1. M’agrada llegir bones notícies com aquesta ! Una bona gestió dels recursos, bon treball i voluntat de servei des de fa dècades de les persones al Servei d’Esports de l’Ajuntament de Vilanova del Camí. Felicitats!

FER UN COMENTARI

*