Inici Cultura L’Agrupació Coral La Llàntia recorda els seus 140 anys d’història

L’Agrupació Coral La Llàntia recorda els seus 140 anys d’història

COMPARTIR

La Biblioteca d’Igualada acull, durant tot el me de novembre, una exposició retrospectiva dels 140 anys d’història de l’Agrupació Coral La Llàntia. Aquesta mostra està emmarcada dins la celebració del 140è aniversari de la seva formació.

Els seus components actuals són els continuadors d’una llarga i ampla tasca, iniciada el segle XIX i que ha superat les dificultats de les diferents èpoques. Fundada el 1876, és una entitat molt estimada a Igualada, ha assolit un ressò considerable a tot Catalunya i el 2011 va rebre la Creu de Sant Jordi.

El propi origen de la coral és una història prou coneguda. El 1876 cinc joves igualadins van anar a oferir una serenata a unes noies de la població veïna de Vilanova del Camí. En acabar anaren a sopar i després esclatà una tempesta que feia difícil retornar a peu cap a Igualada. La mestressa del restaurant es compadí d’ells i els deixà una llàntia per tal que tinguessin claror per guiar-se en el fosc camí. Per aquest motiu anomenaren «La Llàntia» al nou Cor que aquell dia decidiren fundar.

FER UN COMENTARI

*