Inici Destacats L’acord entre empresa i treballadors posa punt i final a la vaga...

L’acord entre empresa i treballadors posa punt i final a la vaga a Trefilados Gabarró

COMPARTIR

Un mes de vaga indefinida tots els dimarts i dijous han estat suficients per assolir pràcticament el 90% del que exigeix ​​la plantilla de l’empresa Trefilados Gabarró S.A. de la Pobla de Claramunt.

Independentment de la causes econòmiques que van motivar aquesta vaga, des del sindicat CGT remarquen que «les exigències del comitè de vaga i dels treballadors/es en el seu conjunt, han passat en tot moment per equilibrar les diferències salarials que existien entre uns i altres». En aquest sentit, la Secció Sindical de CGT a Trefilados Gabarró S.A., es mostra satisfeta «per haver mantingut en tot moment a la plantilla unida i sobretot solidària» per assolir un dels objectius fonamentals, l’anomenada «Paga de Qualitat».

Segons ha informat el sindicat, la direcció es compromet a abonar les quantitats absorbides entre gener i abril d’enguany, ni podrà absorbir, durant els 5 anys vigents de l’acord. Destaquen també una paga complementària vinculada a la competitivitat en tres trams per valor de 480, 600 i 720 euros anuals.

Quant als dos treballadors amb contracte d’obra i servei acomiadats just en la mediació abans de l’inici de la vaga, CGT exposa que, malgrat que no consta per escrit a l’acord, la direcció de Gabarró «va deixar constància davant dels assessors de la diferents seccions sindicals presents, que seran contractats novament, un cop represa l’activitat laboral».

Des del Sindicat del Metall de la Federació Comarcal de l’Anoia de CGT valoren positivament l’acord ratificat a l’assemblea de treballadors.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*