Inici Societat L’Abric Romaní de Capellades incrementa les visites prèvies a la pandèmia

L’Abric Romaní de Capellades incrementa les visites prèvies a la pandèmia

COMPARTIR

La troballa de restes humanes neandertals als treballs d’excavació arqueològica d’aquest estiu a l’Abric Romaní ha fet augmentar el nombre de visites al NEAN-Parc Prehistòric de Capellades.

Tot i que la tendència al llarg de l’any ja marcava un increment, a partir del mes d’agost les visites al jaciment arqueològic de l’Abric Romaní de Capellades s’han disparat. Això és habitual en el mes d’agost perquè són moltes les persones que volen veure el jaciment mentre s’hi està excavant. A més a més també s’ha fet novament les visites guiades nocturnes per la Cinglera del Capelló.

Després, aquest increment s’ha mantingut també en els mesos posteriors, propiciat per la gran difusió de la troballa parcial d’un crani de neandertal al Nivell R del jaciment, de 60.000 anys d’antiguitat.

En resum, aquest 2022 han estat 7.626 persones les que han anat a Capellades a conèixer informació sobre els neandertals. El 2021 el jaciment havia rebut 5.874 visites, molt per sobre de les 2.648 de l’any 2020. L’any 2019, el darrer abans de l’esclat de la pandàmia de la Covid-19, l’Abric Romaní havia rebut 6.304 visitants.

Actualment, el jaciment de l’Abric Romaní és obert els matins de diumenge d’11 a 14 hores -amb les visites que comencen a les 11:15 i a les  12:45-. La resta de dies de la setmana és possible la visita però cal fer reservar prèvia al 93.801.28.50, el telèfon del Museu Molí Paperer de Capellades.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*