Inici Societat L’Abric Romaní de Capellades commemora enguany 40 anys d’excavacions

L’Abric Romaní de Capellades commemora enguany 40 anys d’excavacions

COMPARTIR

Aquest mes d’agost es farà una nova campanya d’excavació a l’Abric Romaní de Capellades, que enguany arriba ja a l’edició número 40.

Aquestes 4 dècades d’excavacions continuades han permès descobrir un munt de restes que han convertit l’Abric Romaní en un dels jaciments de referència per estudiar la vida dels neandertals.

Coincidint amb aquest treballs d’excavació, durant el mes d’agost es començarà a celebrar l’aniversari amb diferents propostes com xerrades, un concert vermut per la Festa Major i una exposició que recollirà tots aquests anys d’activitat i que ja s’aniran anunciant.

L’excavació 2022 es farà del 8 al 26 d’agost, i del 9 al 25 d’agost es podrà visitar el jaciment en procés d’excavació  amb visites guiades a les 11 i a les 12 (3€/p) i visita lliure per la tarda de 5 a 7 (gratuït). Els dies 13 i 20 d’agost estarà tancat i el dia 16 per la tarda es farà un taller d’eines prehistòriques (amb reserva prèvia a entrapolis.com).

Aquest any una vintena d’arqueòlegs de diferents països continuaran excavant el nivell R, amb més de 60.000 anys d’antiguitat, on s’hi està trobant nombroses restes de fogars, restes de fauna i eines lítiques.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*