Inici Societat La Torre de Claramunt aprova un projecte per garantir l’abastiment d’aigua a...

La Torre de Claramunt aprova un projecte per garantir l’abastiment d’aigua a les Pinedes de l’Armengol

COMPARTIR

En el passat Ple municipal, celebrat el dimecres 14 de febrer, l’Ajuntament de La Torre de Claramunt ha donat llum verda al projecte d’obres destinat a garantir l’abastiment d’aigua al nucli de Pinedes de l’Armengol en cas d’emergència. El projecte, que va ser aprovat amb el suport unànime de tots els grups polítics, excepte Vox que va votar en contra, implica la construcció d’una canonada de connexió entre el dipòsit d’aigua de Cal Cubé i el pou de Pinedes de l’Armengol.

La decisió de procedir amb aquestes obres, que s’ha realitzat mitjançant un procediment d’emergència, es basa en la necessitat d’assegurar el subministrament d’aigua en cas que el pou existent s’esgoti a causa de la sequera. Tot i que inicialment el grup municipal del PSC va mostrar reserves pel procediment d’emergència, després d’un intens debat i una explicació detallada del procés, es va arribar a un consens reconeixent la greu situació del servei d’aigua al municipi.

A més de l’aprovació del projecte, també es va iniciar l’expedient expropiatori dels terrenys necessaris per dur a terme les obres i es va sol·licitar l’autorització per a l’ocupació urgent d’aquests terrenys, tot en consideració de l’emergència de la situació.

Pel que fa a l’adjudicació del contracte d’obres, tot i que el procediment d’emergència permet l’adjudicació directa, l’Ajuntament va sol·licitar pressupostos a diverses empreses del sector. Finalment, l’empresa CALAF TREENCHING SL ha estat seleccionada per dur a terme les obres, presentant una proposta econòmica de 731.215,15 euros (IVA inclòs), que representa un 26,63% de descompte respecte al preu de licitació. El termini d’execució de les obres està establert en 20 setmanes, en comparació amb les 30 setmanes previstes inicialment al projecte.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*