Inici Blocs La Pau i els refugiats

La Pau i els refugiats

COMPARTIR

“La pau es defineix com l’estat en què la societat no està ni en violència, ni en guerra. La paraula pau deriva del llatí «pax» i generalment es defineix, en sentit positiu, com un estat de tranquil·litat o quietud, i en sentit oposat com absència d’inquietud, violència o guerra.

 

Des del punt de vista del dret internacional, com a instrument d’endegament de les relacions internacionals i canal de racionalització del poder polític dels estats, el dret internacional té entre els seus valors fonamentals la pau i per tant estableix com a principi jurídic fonamental la prohibició de l’ús de la força armada”  “Es pot parlar d’una pau social com de l’entesa i les bones relacions entre els grups, classes o estaments socials dins d’un país.”

 

Vosaltres creieu que vivim en pau? Creieu que els estats estan fent el que cal per fomentar o establir la pau arreu dels territoris? El Món hi ha pau ? tenim a casa nostra la pau, amb el sentit més ampli de la paraula? Si la vostra resposta és que no, què creieu que hauríem de fer? Quin nivell de responsabilitat tenim cadascú de nosaltres?

<<les guerres neixen en la ment dels homes, és en la ment dels homes on cal bastir els baluards de la pau>>

 

Bé doncs, tenim de mentalitzar-nos que tots podem tenir una part de culpabilitat en tot el que està succeint al Món, hi ha casa nostra. Començant per el nivell més bàsic on està la pròpia persona, tenim de preguntar-nos que faig jo per estar em pau? En pau a casa, amb els veïns, els amics i coneguts, i més enllà?

 

Parlem molts dels drets que tenim, però poc dels deures, i un dels deures seria a tots nivells, aturar la guerra a Síria i on ni hagi, però la de Síria ens toca directament, ja que els refugiats que estan arribant a Europa ens afectaran per sempre. Moltes persones demanen que Europa sigui més solidària, etc. però algú està fent manifestacions per aturar la guerra? Doncs des de fa masses anys hem permès que aquesta guerra continués, però es clar la veiem molt lluny, fora del nostra àmbit, són els àrabs que es maten entre ells, ja s’ho faran…. oi? Però ara ens toca decidir que fem amb els refugiats. Molts diuen que sí que cal donar suport i acollir-los, altres que no…. ni una cosa ni l’altre, el que calia i cal, és aturar la guerra i punt. Aquesta i d’altres arreu del Món. Però no demanem la PAU, només es diu que cal acollir-los… Penso que ningú hauria de marxar de casa seva per les injustícies dels seus governants i això hauria de ser el nostre objectiu. Totes les migracions són producte de les injustícies de cada territori i les que es fan per motiu de la guerra són les més injustes. Aturem la guerra !!

 

Tothom tenim els nostres interessos, pensaments, idees i maneres de pensar, per tant actuem com a conseqüència nostra. Quan estem en la base de la societat, diem que la culpa la tenen els que governen, sí, però nosaltres tenim de ser la seva consciència del que fan i podem evitar-ho. Els que governen també tenen els seus interessos, les empreses armamentistes, l’abús de poder, de conquerir, dels negocis, interessos territorials, un llarg etc.  Doncs cal prendre consciència de que tenim el deure de manifestar-nos encontra. Però es clar és una utopia i com a tal deixem que segueixin els esdeveniments…. o no?

 

Fins ara heu entès que parlava d’aturar les guerres o evitar-les, però la “guerra” o la no pau, també forma part del que fa el govern de l’Estat envers Catalunya, doncs no hi ha pau entre aquests dos territoris, el govern espanyol ataca clarament els nostres drets, avui en respostes judicials i verbals, però també, culturals i econòmics, i això fa mal, encara que no fa masses anys, també era amb les armes, amb violència, amb repressió i els més grans ho sabem perfectament, ara ho sabeu els més joves.
Tampoc ningú dels estaments de les Nacions Unides o Europees intervé, no toca, però pot pujar de nivell i això interessa en algú evitar-ho. Per desgràcia molta gent, que encara no està a favor de que tinguem un Estat propi, no vol veure la gran injustícia que patim, segurament perquè ho mira amb interès espanyol, sense reparar en que ells també o pateixen. Parlem molt de democràcia, però no la tenim al ADN, encara, i cal assumir-la ja, doncs tenim d’aconseguir aquesta pau que us deia, tant a nivell Sirià, d’Afganistan, etc., però essencialment a casa nostra, la llibertat democràtica i pacífica es té de poder assolir i molts no feu o no fem res. Una baralla es té d’evitar a l’ inici, no quan ja s’han fet mal.

 

[Img #28867]No caldria parlar tant dels refugiats, cal parlar d’aturar la guerra, les guerres, i que les persones, totes de la més humil fins la més poderosa, té de treballar i gastar les energies en fer coses positives, no destructives, i les baralles i les guerres només porten al patiment i la pobresa material i espiritual.

 

La cultura de pau es defineix com un conjunt de «valors, actituds i comportaments que reflecteixen el respecte a la vida, a l’ésser humà i a la seva dignitat i que posen en primer pla als drets humans, el rebuig a la violència en totes les seves formes i l’adhesió als principis de llibertat, justícia, solidaritat i tolerància, així com la comprensió entre els pobles, els col·lectius i les persones»   

 

Doncs acabo dient que, la Pau sigui en vosaltres, xalom, salam, peace, paz !!          
 

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*