Inici Política La JSC engega la campanya ‘Avui Estudiant Demà Emigrant’

La JSC engega la campanya ‘Avui Estudiant Demà Emigrant’

COMPARTIR

[Img #8589]La JSC exigeix solucions a la dramàtica situació de la Joventut de cara al Ple Monogràfic que tindrà lloc al Parlament de Catalunya els dies 24 i 25 de juliol impulsat per l’organització juvenil. L’organització juvenil adverteix que és necessari que s’aprovin contundents mesures pressupostàries. En cas contrari, denuncien que el Ple Monogràfic «serà un rotund fracàs i un greu ridícul institucional».

La proposta de la JSC, presentada al Parlament el passat 5 de febrer i aprovada pel CNJC (2 de març de 2013), va ser agendada finalment per als dies 24 i 25 de juliol.

A dues setmanes de la celebració del Ple Monogràfic, la JSC endega la campanya #AvuiEstudiantDemàEmigrant per tal de exigir que el #PleAturJuvenil dels propers 24 i 25 de juliol suposi un canvi real en les polítiques que fins ara ha plantejat el Govern d’Artur Mas. La campanya tindrà especial incidència a les xarxes socials.

El Primer Secretari de la JSC, Javi López ha recordat que «la JSC fa temps que reivindica que l’atur juvenil és una emergència nacional i que a data d’avui afecta al 52,1%. Així doncs, ha augmentat un 6,7% respecte l’any passat». I és per això que «no ens cansem de denunciar que Catalunya no és país per a joves». Però la Joventut Socialista de Catalunya no en té prou amb això: «No hem volgut restar aturats veient l’actitud passiva del Govern enfront de la massiva fugida de talent juvenil cap a altres països en busca d’un present millor” postil·la el Primer Secretari de la JSC.

Javi López afirma que «l’organització està orgullosa d’haver situat en el centre del debat institucional els problemes de la joventut catalana, molt especialment l’atur juvenil» però es mostra especialment prudent: «Advertim al Govern que hem de sortir d’aquest Ple amb un important paquet de mesures pressupostàries per donar solucions a l’atur juvenil. Si no fos així, el Ple Monogràfic serà un rotund fracàs i un greu ridícul institucional».

Els joves socialistes consideren imprescindible que el Govern i la resta de grups del Parlament situïn l’atur juvenil en el centre del debat públic i polític i centrin el seu esforç en trobar solució. Per aquest motiu la JSC va proposar al PSC la possibilitat de celebrar un Ple Monogràfic Extraordinari sobre l’atur juvenil al Parlament de Catalunya en aquest període de sessions.

Des de l’Anoia, les Joventuts Socialistes de Catalunya a l’Anoia, JSC-Anoia, estan impulsant conjuntament amb el PSC-Anoia l’aprovació de mocions als plens municipals per tal de donar recolzament a la cel·lebració del Ple Monogràfic sobre atur juvenil, «un drama que suposa pels joves anoiencs un greuge més al costat de la falta d’oferta formativa i d’un transport públic eficient i adequat a les necessitats d’avui». Des de JSC-Anoia afirmen que «no volem que els joves siguin «ambaixadors», ni «tinguin esperit aventurer», ni siguin «emigrants» de manera forçada, volem que el seu país, la seva comarca i el seu poble i ciutat els pugui oferir poder treballar al seu territori».

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*