Inici Societat La Fira de Salut exposa l’oferta de salut i benestar a Igualada

La Fira de Salut exposa l’oferta de salut i benestar a Igualada

COMPARTIR

El Centre Cívic Nord ha acollit aquest dissabte la primera edició de la Fira de Salut d’Igualada, un esdeveniment que ha volgut ser una finestra i un altaveu per difondre les activitats en l’àmbit de la salut i del benestar que es promouen des del teixit associatiu de la ciutat alhora que s’han donat a conèixer les actuacions comunitàries de promoció de la salut que existeixen i es realitzen a Igualada. La fira ha estat organitzada pel Departament de Salut de l’Ajuntament d’Igualada conjuntament amb els professionals sanitaris del CAP Igualada Nord del Consorci Sanitari de l’Anoia (CSA) i del CAP Igualada Urbà de l’ICS Catalunya Central.

La fira ha consistit en una matinal, farcida d’activitats i tallers, de deu del matí fins a les dues del migdia. Durant tot el matí l’exterior del Centre Cívic Nord ha acollit una desena d’estands informatius i d’entitats on s’hi ha pogut trobar informació sobre els serveis que s’ofereixen a la ciutat. Hi ha hagut, per exemple, un espai dedicat a la salut juvenil i un altre, ubicat al punt lila, on s’han explorat les desigualtats en l’àmbit de la salut entre homes i dones.

Les entitats han tingut també un paper important a la fira organitzant diverses activitats i tallers i promocionant les activitats que realitzen en pro de la salut com ara diverses xerrades, tallers i activitats. Alguns dels temes que han format part d’aquestes propostes han estat les addicions, la celiaquia, el benestar emocional, l’exercici físic, l’alimentació o demostracions pràctiques de Suport Vital Bàsic i DEA.

La fira ha servit, també, per difondre el concepte de “prescripció social”, cada vegada més professionals de la salut recomanen fer activitats en comunitat com una eina terapèutica que ofereix una alternativa a la medicalització dels malestars de la vida quotidiana. Aquesta eina s’anomena “Prescripció social” i és el mecanisme pel qual un professional de la salut i un pacient identifiquen, plegats, uns “actius” de salut, és a dir, una activitat social per a millorar la seva salut i benestar. 

S’ha demostrat que fer activitats en societat i relacionar-se millora l’estat d’ànim, la qualitat de vida, i disminueix els símptomes de persones amb ansietat i estats de depressió lleu o moderada, i de persones amb sentiment de soledat o aïllament social. S’ha observat que, a més, augmenta l’autoestima, l’autoeficàcia i millora la confiança i l’estat d’ànim. És per això que la Fira de Salut aplegarà tot un seguit de serveis, entitats i associacions sense ànim de lucre que més directament o indirecta són promotores de salut.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*