Inici Blocs La crua realitat que no volen escoltar…

La crua realitat que no volen escoltar…

COMPARTIR

[Img #24485]Sento pena i tristesa quan miro la televisió o llegeixo certs mitjans, que són de més enllà de l’Ebre, en que tothom ataca als catalans o al nostre president. No hi veus cap respecte envers Catalunya, no volen entendre que som persones com les altres, amb les nostres virtuts i defectes, però persones i que a més a més sempre hem rebut als espanyols correctament, i milers d’ells estan entre nosaltres de molts anys, convivint, compartint, a pesar de tota mena de greuges morals i físics que els dirigents espanyols ens han fet durant segles. El problema és la falta de coneixements envers la història dels pobles de la Península Ibèrica i en particular del cas de Catalunya i potser tampoc els ha interessat, doncs molts es creuen superiors sobre Catalunya…

 

Aquestes persones que veiem o sentim a totes les televisions i ràdios, cada dia surten de la seva boca paraules punyents en contra nostra, i com que hi ha moltes famílies que només miren aquells mitjans, acaben creien tot el que diuen. Quina manera més barroera de demostrar la seva estimació envers nostra. El que passa és que només ens deuen estimar pels diners o pel fet de tenir-nos sotmesos? Pel sexe no crec, oi? Com aquells personatges que deien que cada X anys cal bombardejar Barcelona….

 

Avui en dia que tothom veu amb mals ulls els maltractaments de gènere, i que és perseguida la violència domèstica per totes les autoritats i persones de seny, com pot ser que no vegin que el que fa l’Estat espanyol i molts d’altres personatges, contra Catalunya, és com quan el marit li fa entregar tots els diners que guanya l’esposa i desprès li dóna els que ha ell li sembla ?…. i si es queixa ha sobre la maltracta, l’insulta, la pega, la menys té. Sembla com si encara fóssim fa molts anys enrere, o no tants, encara ho veiem a la India, etc. el què passa amb les dones i quin tracta els i donen. Doncs jo veig igual que el que fa aquest Estat amb nosaltres, i a sobre encara treballem, paguem i hem d’estar calladets, a sobre ni ens deixarien parlar amb la nostra llengua… tot i que nosaltres parlem molt bé la seva i la respectem… Com poden tractar-nos i insultar-nos d’aquesta manera? Com qualsevol parella volem el divorci per maltractaments, això no és legal? Això no es pot fer? I més quan les Lleis de les Nacions Unides parlen del Dret de l’Autodeterminació dels pobles?

 

Ara per no perdre les seves raons, només saben parlar de la corrupció catalana i en especial la del partit que és el president Mas, bé això ho fan inclòs altres polítics de la mateixa Catalunya… Enlloc de presentar els seus projectes ha fer pels catalans, no paren d’atacar al Mas, allò de que atien l’odi contra ell, què no veuen que una majoria del poble està demanant el poder decidir quin futur volem? I un President com el Mas va i ens escolta i com a màxim responsable de Catalunya, empren el camí envers una consulta, encara que primer va intentar pactar amb el President Rajoy una sèrie de millores envers les persones que viuen a Catalunya, i sempre NO a tot. Quina democràcia és això ? la seva la del “mando i quiero”? o sinó la del Tribunal Constitucional? no en saben de dialogar? i a mes a més retreuen que nosaltres no volem parlar, que som feixistes, dictadors, etc.

 

Com altres vegades he dit, tant si ets espanyol, català, marroquí, francès, angles, etc. però vius a Catalunya, no tenen miraments i tenim els mateixos atacs i greuges de totes les maneres, com per exemple: Catalunya aporta o finança Espanya amb aquells 16.000 M € aprox. cada any, i durant molts anys. Els últims 25 anys (1988-2013) hem aportat, sense retorn, a la resta d’Espanya 308.579 M €, uns 42.156 € per persona que resideix a Catalunya. Amb totes aquestes xifres, que si un sap informar-se bé, són reals, Catalunya podria pagar millor les pensions, doncs el saldo acumulat de la Seguretat Social durant el període 1995-2010 va tenir un superàvit de 24.774 M €. És a dir 3.286 € per habitant, quan la despesa va ser de 2.177 € per habitant, per tant Catalunya és contribuïdora neta a la Seguretat Social espanyola. Cal remarcar que els diners de les pensions actuals es paguen amb les aportacions de les persones que treballen actualment. No les paga l’Estat, ell només recapta. Som la primera Comunitat Autònoma amb més població treballadora d’Espanya i amb salaris contributius més alts. Tenim una ràtio de 3,2 persones que treballen per pensionista, quan la mitjana mínima per pagar les pensions és de 2,5 persones que treballen.

 

Sabeu que l’endeutament de Catalunya és aproximadament d’un 35% del seu PIB (70.000 M €)?. Doncs la de l’Estat espanyol és del 99,6 % del seu PIB, quasi 1.000.000 M €. La mitjana dels països de la UE és del 85,1%. Per tant Catalunya és actualment un dels països menys endeutats de UE.

 

Total consens entre els professionals de l’economia i altres institucions econòmiques en que Catalunya com Estat independent seria absolutament viable. El que passa que el problema és de l’Estat espanyol, doncs nosaltres ajudem a pagar el seu deute, per això cal asseure’s a parlar i si hi hagués acord i negociació, Catalunya hauria d’assumir una part del deute de l’Estat espanyol, però també una part dels seus actius.

 

Recordeu que en el rànquing mundial en riquesa i competitivitat hi ha els països petits, com Holanda, Àustria, Dinamarca, Suïssa, etc i Catalunya ocuparia el 7è lloc del rànquing dels 28 països de la UE, per tant seria un dels rics de la UE. Per això es podria ajudar a crear feina i sobre tot a mantenir el Benestar Social per tothom.

 

Un altre tema que algunes persones tenen por, és que es pensen que deixarien de ser espanyols, doncs no, ja s’ha dit pel dret i pel revés que avui es pot tenir les dues nacionalitats, sense fronteres, ja que ha la UE tampoc n’hi han. Per tant el fet de sentir-se d’aquí o d’allà depèn dels sentiments de cada un, jo puc ser francès i viure perfectament a Igualada, sentir-me francès i estar integrat ha Catalunya…

 

Per acabar vull dir-vos que el Govern Espanyol, avui del PP, enlloc de fer un gest d’estimació, com alguna vegada han dit que ens estimem, encara ens ataca i practica la campanya de la POR, i això jo diria que sí, que també és un maltractament i ja n’hi ha prou !

 

Perdoneu que sigui tant extens, però encara caldria dir més coses… però acabo dient que analitzeu bé la situació, els que esteu indecisos, fent servir la lògica i el sentit comú,

 

Gràcies.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*