Inici Blocs La crítica…

La crítica…

COMPARTIR

El que contamina el nostre cos, no és el que entra per la nostra boca, sinó el que en surt d’ ella…. deia un savi filòsof …

 

De fet en totes les tradicions, parlar malament dels altres és vist com un vici del qual cal cuidar-se, doncs no solament fa un mal terrible als altres, sinó a nosaltres mateixos i fa que el Món sigui el pitjor lloc per viure. Direu, és que tothom ho fa… sí, per això criticar no és pas una virtut, tot el contrari, i cal fer-ho? Depèn, si es fa per ensorrar a una altre persona no és positiu i sempre sol ser per desmereixia ha l’altre, amb raó o sense, però quan es mouen interessos dubtosos i no serveix per millorar res, llavors es mala fe i no ens porta a res bo….

 

Antigament deien, que abans de que parlis del meu amic, posaré tres filtres, el Primer, és la veritat? esteu absolutament segurs del que vols dir-me es cert? El Segon, el de la bondat, és alguna cosa bona el que vols dir-me? El Tercer filtre, el de la utilitat, em servirà d’alguna cosa saber el que vols dir-me?
Si el que dieu no és cert, ni bo, ni útil, per què ho teniu de dir? Penseu en profunditat i sinceritat que el que feu és coherent?

 

Si la vostra coherència, fa que mantingueu la paraula donada de que no voleu de President a l’Artur Mas,  heu de pensar que també teniu de ser coherents en que cerqueu la independència de Catalunya i per fer-ho sabeu que hi haurà l’Artur Mas com ha principal artífex del Procés iniciat, sense el qual la CUP no tenia la força de ser. Heu pensat que ara cal treballar per aconseguir un Estat propi per Catalunya? Si en això dieu sí, per què actueu com un partit encontra d’un altre? Suposo que sabeu que l’objectiu d’aquestes eleccions, propiciades pel Mas, són per Catalunya, no perquè la CUP governi. Per cert, voler imposar 10 sobre 62, no és massa democràtic, penso jo…. recordant sobretot que no és el “Junts pel Sí” que s’ha votat, sinó els més de 1.600.000 ciutadans de manera lliure i democràticament…. on és la vostra raó i força? No serà que el vostre Ego inflat per diverses circumstàncies no us deixa veure correctament el que volem els catalans?  

 

Criticar és molt fàcil, més que aportar solucions, però penseu, només, en que, ho esteu amb el Sí per Catalunya, ho estareu fen un No a Catalunya, donant un Sí a tots els contraris del Procés. No teniu, no tenim gaire marge per moure’ns, però si que en teniu i tenim per aturar el Procés, que com deia, és iniciat i preparat per l’Artur Mas, a pesar dels seus defectes, encara que ara toca veure les virtuts… sinó donarem les raons a l’Estat espanyol per poder esclafar-nos encara més. Davant de les “vostres raons”, no gaire raonades, penso, amb acusacions genèriques i simples, sense judici previ ni cap sentència de res, potser cal que us poseu la mà al cor, tot tancant els ulls, i mediteu aquella frase famosa “que qui estigui lliure de pecat, que tiri la primera pedra”… ho actualitzant-la “mai us heu passat un semàfor en vermell?”. Si sou purs com prediqueu i/o exigiu, la pròxima vegada us votaré. Amb això no vull culpar a ningú, només que de coses ben fetes o menys ben fetes és cada dia, però no vol dir que tots són corruptes com dieu, us sembla fàcil i barat criticar, però encara us falta complir la frase que diu, “per les seves obres els coneixereu, no per les seves paraules” i de moment només tenim paraules més o menys radicals, que no realitats, de que cal millorar-ho tot, però com? amb les vostres idees o amb les nostres?. Primer aconseguim un Estat propi i després fem-lo millor i amb més benestar social, més justícia i pau per tothom, i això vosaltres, i el Mas, també ho vol, i jo, doncs si ell fos el que dieu, no s’hauria embolicat en aquest procés tant difícil i podria estar assegut a la seva cadira vivint més tranquil, però tampoc estaríem en aquesta situació històrica tant transcendent, per Catalunya i tots els catalans, oi?

 

Ara és l’hora de Catalunya i quan tinguem encarrilat bé el Procés ja retornarem a les velles polítiques de discussions, sí velles, doncs si volem un nou país, tampoc i caben les velles formes de fer política, ho no us creieu les pròpies paraules que feu servir? Governem-nos sí però amb seny i dins d’un nou paradigma, que no és ni el vostre ni el nostre, ha de ser un altre que entre tots fem i amb la crítica pura i dura, no es va enlloc i caiem en els errors que tota la història de la humanitat ens ensenya. I PERDONEU SI HI VEIEU UNA CRÍTICA, ÉS UNA OPINIÓ. SALUT.

 

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*