Inici Cultura La biblioteca vilanovina augmenta visitants i préstecs durant el 2023

La biblioteca vilanovina augmenta visitants i préstecs durant el 2023

COMPARTIR

La Biblioteca de Vilanova del Camí ha registrat un augment de les xifres d’ús i de participació en la majoria d’activitats i serveis. Segons la memòria de 2023 han crescut les visites presencials a l’equipament, unes tres mil més que l’any anterior, i també els préstecs, que de la mateixa manera, han estat gairebé tres mil més que l’any 2022. Les dades, com assenyala la bibliotecària Teresa Mas, “fins i tot estan per sobre de les que teníem abans de la pandèmia”.

Cada dia passen de mitjana per la biblioteca vilanovina unes setanta persones. En xifres totals les visites presencials a la Biblioteca de Vilanova del Camí van arribar l’any passat gairebé a les 19.000 -respecte de les prop de 16.000 de l’any 2022- i el nombre de préstecs ha estat a prop dels 22.900 -sent l’any 2022 de 19.920).

Pel que fa als llibres més prestats l’any 2023, les dones novel·listes encapçalen la llista entre el públic adult. Les novel·les més prestades han estat Últimos días de Berlín de Paloma Sánchez Garnica, Esperando al diluvio de Dolores Redondo, i Violeta de Isabel Allende, seguides de Historias de mujeres casadas de Cristina Campos, Las Madres, de Carmen Mola o Todas esas cosas que te diré mañana d’Elisabet Benavent. Esclava de la libertad d’Ildefonso Falcones, Todo arde, de Juan Gómez-Jurado i Lejos de Luisiana, de Luz Gabás, completen la llista d’èxits.

Pel que a la novel·la juvenil, la llista està encapçalada per Mentida de Care Santos i Invisible d’Eloy Moreno.

Els còmics superen, però, la novel·la i l’obra més demanada en préstec ha estat: I am a hero de Kengo Hanazawa.

Entre la lectura infantil destaca també un còmic el de les aventures de Doraemon de Fujio Fujiko.

Una cinquantena d’activitats

L’equipament va proposar una cinquantena d’activitats al llarg de l’any: tallers, exposicions, visites escolars… Destaquen una desena de sessions de l’Hora del conte i tretze més del Club de lectura, una de les activitats amb més solera de l’equipament vilanoví.

Aquest divendres es torna a reunir en la primera trobada de l’any, com és habitual en doble sessió a les 15:30 i a les 19:30, ambdues moderades per Montserrat Farrés.

Comentaran la novel·la El velo pintado del britànic Somerset Maugham. El club ha seleccionat aquest autor perquè justament el 25 de gener, un dia abans de la trobada, se celebren 150 anys del seu naixement.

Autor de la novel·la Servidumbre humana Somerset Maugham va ser un autor britànic força prolífic que va escriure una vintena de novel·les, al voltant d’un centenar de contes i una vintena llarga d’obres de teatre.

COMPARTIR

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

*